Вітаю Вас із професійним святом – Днем науки!
Сьогодні ми відзначаємо День науки – свято людей творчої праці, діяльність яких є символом духовної свободи та розвитку особистості. День, коли вшановуються наукові традиції та досягнення учених, якими ми пишаємося і на яких покладаємо великі сподівання. Українська наука, всупереч складним обставинам воєнного часу, демонструє впевнений поступ, основою якого є наполеглива, самовіддана праця учених та науковий спадок багатьох поколінь науковців.
У сучасному високотехнологічному світі інтелектуальний ресурс суспільства виступає головним рушієм його розвитку і є запорукою соціально-економічного зростання держави. Без наукового працівника, науковця-педагога, який створює прогресивні технології, реалізує новаторські ідеї та передає результати своїх досліджень молоді, країна не може динамічно розвиватися. Саме наукові школи забезпечують формування молодих талановитих кадрів у науці, забезпечують зростання інтелектуального потенціалу нації – стратегічного ресурсу, ефективне використання якого формує умови для сталого розвитку та соціальної єдності суспільства.
Розвиток науки раціонального природокористування, ефективне використання її досягнень та впровадження новітніх агротехнологій – запорука економічної безпеки держави, гідного рівня життя сільського населення. Учені Львівського національного університету природокористування щоденною працею примножують доробок, пов’язаний зі створенням прогресивних технологій вирощування польових культур, плодів та ягід, поліпшенням екологічного стану в зонах впливу сільськогосподарських підприємств на довкілля, функціонуванням тваринництва, підвищенням ефективності використання земельних ресурсів, застосуванням сучасних машин і засобів у сільськогосподарському виробництві, використанням відновлюваної енергетики, сільськогосподарським будівництвом та архітектурою, розвитком аграрних підприємств і сільських територій. Наші наукові здобутки й традиції відомі далеко за межами України. Це дає нам змогу, спираючись на власний інтелектуальний потенціал, й надалі ефективно виконувати відповідальну місію наукового забезпечення інноваційного розвитку аграрного сектору національної економіки.
Тож від щирого серця вітаю всіх науковців – від студентів до академіків – зі святом! З нагоди Дня науки бажаю Вам миру і безпеки, міцного здоров’я, добра і злагоди, творчої наснаги для нових відкриттів та звершень у професійній діяльності задля добробуту українського народу, в ім’я процвітання мирної України!
У лихі часи вистоїмо і разом відстоїмо цілісність України та наш європейський вибір!
Слава Україні!

В.о. ректора ЛНУП
академік НААНУ
Володимир Снітинський