29 червня 2023 р. у нашому університеті відбулась Урочиста академія з нагоди випуску здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр». Свято розпочав відкриттям урочистої Вченої ради ректор університету, академік НААНУ Володимир Васильович Снітинський. Пролунав Державний Гімн України у виконанні Народної хорової капели «Джерела Розточчя».
Звертаючись до випускників, Володимир Васильович сказав, що їхнє навчання та становлення як майбутніх фахівців відбулось у надзвичайно складний період у житті нашої держави, коли в Україні вже понад рік йде війна, яку розв’язала країна-агресор. Тому голова Вченої ради університету запропонував хвилиною мовчання вшанувати всіх українських воїнів, які загинули, захищаючи територіальну цілісність нашої держави.


Цьогорічні випускники, на переконання ректора університету, стануть гідними продовжувачами традицій рідної альма-матер та будуть її гідно представляти у найважливіших сферах аграрної галузі, яка відіграє надзвичайно важливу роль в економіці усієї країни. Особливий акцент Володимир Васильович зробив на тому, що майбутнє держави залежить від молодих людей, тому він закликав випускників йти у політику, щоби робити свою країну кращою.
Наказ про випуск студентів ОС «Бакалавр» оголосила перший проректор ЛНУП Ірина Федів, після чого пролунав студентський гімн «Гаудеамус» у виконанні Народної хорової капели «Джерела Розточчя».
Враховуючи успіхи у навчальній, науково-дослідній, культурно-масовій роботі, активну участь у художніх колективах ЛНУП, спорті та громадському житті університету, найкращих випускників було нагороджено грамотами, які їм вручив ректор університету.
Слова вдячності за отримані високі знання та чудові студентські роки, можливість реалізувати себе у найрізноманітніших напрямах – науці, творчості, спорті – лунали на адресу університету, ректора університету, улюблених викладачів з уст випускників 2023 року Сергія Федишина (факультет агротехнологій та екології) та Юлії Куліш (факультет управління, економіки та права).
Другою частиною урочистості став святковий концерт, який для цьогорічних випускників та усіх присутніх у залі подарували художні колективи нашого навчального закладу.