12 жовтня 2023 року ВСП «Львівський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування» відзначає свій ювілей – 115-ліття від дня заснування навчального закладу.
Найдавніша згадка про навчальний заклад, розташований на території, де нині знаходиться ВСП «Львівський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування», датована 1908 роком – дата заснування Державної городничої школи у Вульці Капітанській на Львівському передмісті Замарстинів, як свідчать архівні документи фондів Центрального державного історичного архіву України.


Свято було відкрито молебнем перед образом Матері Божої, який був проведений Владикою Сокальсько-Жовківської архиєпархії, головою Департаменту військового капеланства Української греко-католицької церкви Михаїлом Колтуном.
З привітальним словом до науково-педагогічного колективу, студентства та гостей звернувся Володимир Васильович Снітинський – ректор Львівського національного університету природокористування, д.б.н., професор, академік НААН, дійсний член Академії наук вищої школи України, заслужений діяч науки і техніки.
«За більш ніж столітній досвід освітньої діяльності ваш коледж став відомим навчальним та науково-методичним центром системи фахової передвищої освіти. Завдяки цілеспрямованій навчально-виховній діяльності в коледжі створено сучасну матеріально-технічну базу, а висококваліфікований педагогічний колектив веде підготовку фахівців у галузі екології, землевпорядкування, будівництва, комунального господарства, аграрної інженерії, садово-паркового господарства, туризму, архітектури, інформаційних технологій. Ваші випускники – це патріотична, свідома та високоосвічена молодь, яка гідно представляє коледж, продовжуючи навчання у Львівському національному університеті природокористування», – наголосив у своїй промові В.В. Снітинський.
У цей святковий день ректор ЛНУП також побажав всім студентам і викладачам коледжу великого натхнення на шляху підкорення вершин знань, наполегливості й терпіння, реалізації творчих намірів і життєвих планів, мудрості й порозуміння, злагоди, миру і, головне, Перемоги. «Вірю, що ваші здібності, талант, любов до землі та високі патріотичні почуття стануть запорукою нових визначних успіхів, котрими пишатиметься Україна», – підкреслив Володимир Васильович.
Шановні працівники та студенти ВСП «Львівський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування»!
Вітаємо з ювілеєм! Нехай у вас в житті завжди буде місце для знання та новацій, а міцним підґрунтям вашого життєвого шляху буде підтримка і розуміння рідних, міцне здоров’я та невичерпна енергія!