У третю неділю листопада ми відзначаємо День працівників сільського господарства, свято тих, від кого залежить ефективність функціонування аграрного сектору економіки та продовольча безпека держави.
У цей день ми з вдячністю згадуємо всіх представників старшого покоління, які нелегкою працею саджали хліб, а також дякуємо всім, хто залишився вірним сільському господарству, особливо зараз, коли працівникам сільськогосподарської галузі доводиться працювати в складних умовах воєнного часу.
Шановні аграрії! Дорогі працівники сільського господарства!
Під час війни Ваша праця стає ще більш значущою та помітною. Ризикуючи власним життям, під постійними обстрілами та мінною загрозою Ви цьогоріч змогли зібрати високі врожаї. Низький уклін кожному з Вас. Із такими людьми, як ви, перемога обов’язково буде за нами. Ворог ніколи не зможе нас зламати!

Наш університет також робить значний внесок в ефективний розвиток сільського господарства України. Ми беремо активну участь у створенні сучасної та дієздатної інфраструктури агропромислового комплексу, завдяки нашій наполегливій праці з року в рік удосконалюються технології сільськогосподарського виробництва.
Підготовка кваліфікованих кадрів, орієнтованих на потреби АПК, спроможних ефективно застосовувати отримані знання на практиці, націлених на постійний професійний ріст, – завдання колективу нашого університету. На зміцнення продовольчої безпеки України, її міжнародного авторитету спрямовані й наші зусилля з впровадження у виробництво прогресивних технологій, наукового забезпечення соціального відродження села.
Сільське господарство було, є і буде стратегічною галуззю економіки України, адже воно має винятково важливе значення для процвітання й добробуту нашого народу. З нагоди професійного свята бажаю викладачам і співробітникам, випускникам, студентам і аспірантам Львівського національного університету природокористування міцного здоров’я, щастя й добробуту, успіхів у всіх починаннях.
Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями Ваші ниви, хай втілюються в життя Ваші плани, задуми та сподівання на радість Вашим рідним, на благо розквіту рідної України!

З повагою
ректор ЛНУП
академік НААНУ
Володимир СНІТИНСЬКИЙ