21 листопада 2023 р. у Львівському національному університеті природокористування відбулося нагородження переможців першого етапу XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка серед студентів та курсантів.
Розпочав урочистість ректор університету академік НААНУ Володимир Снітинський, який відзначив державотворчу місію української мови, важливість її вивчення, плекання та утвердження в усіх сферах нашого суспільства, а також звернув увагу на те, що українська мова – один із головних чинників нашої національної ідентичності, яку сьогодні українці відстоюють у боротьбі з агресором. Володимир Васильович наголосив, що пишається студентською молоддю, для якої рідне слово – велика цінність, і тому з приємністю вручив грамоти студенткам, які здобули призові місця в мовних конкурсах.


Зокрема, переможцями I етапу XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика стали: перше місце розділили студентка факультету агротехнологій та екології Ірина Тетенкова (група Аг-21) та студентка факультету землевпорядкування та туризму Тетяна Якимів (група Зв-11); II місце посіла студентка факультету управління, економіки та права Марія Деркач (група Пр-11) та III місце – студентка факультету управління, економіки та права Дарина Корнись (група Пр-11). У першому етапі XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка перемогли: I місце – студентка факультету будівництва та архітектури Олена Деберна (група Арх-31); II місце – студентка факультету будівництва та архітектури Ольга Назарук (група Арх-31); III місце – студентка факультету управління, економіки та права Тетяна Якимів (група Оп-11).
На завершення ректор університету В. Снітинський висловив подяку проректорові з НВР доцентові Юрію Дубневичу за високий рівень організації навчально-виховної роботи та доцентові кафедри гуманітарної освіти Анжелі Кузі за багаторічне успішне виховання студентської молоді у любові до рідної мови. Усім учасницям конкурсів Володимир Васильович побажав не зупинятися на досягнутому, а впевнено йти до нових перемог.