Сердечно вітаю Вас із Різдвом Христовим та Новим 2024 роком!
Напередодні одного з наших найбільших християнських свят, яке ми цьогоріч відзначаємо за григоріанським календарем разом із усім вільним світом, наші серця наповнюються вірою в непереможну силу Божого милосердя щодо українського народу, а Україна та українці входять у Новий рік, загартовані війною та окрилені вірою. Ми переживаємо один із найскладніших періодів нашої історії, в якому утверджується національна єдність і сила.
Згадуючи рік, що минає, схиляємо голови перед усіма українськими Героями, які віддали своє життя за Незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Насамперед хочу подякувати нашим захисникам і захисницям, які не тільки боронять нашу землю на Сході України, але й стоять на сторожі нашої ідентичності. Серед них є й випускники, співробітники та студенти нашого університету. Вони виростали на прикладі життя Степана Бандери, який здобував освіту у нашому навчальному закладі. У 2024 році ми відзначатимемо важливу для нашого колективу та всієї України дату – 115-ту річницю від дня народження Провідника українських національно-визвольних змагань XX століття, який сформував принципи та ідеї української боротьби за Незалежність. Донині ідеї Степана Бандери надихають українців та українок, які зі зброєю в руках стали на захист своєї країни. Завдяки героїзму наших захисників та захисниць, завдяки згуртованості усього народу Україна виборює своє право на свободу й утверджується як незалежна держава, яку підтримує весь вільний демократичний світ.
Наша університетська спільнота гідно пройшла випробування попереднього року. У новому 2024 році перед нами постають нові виклики, зумовлені активними трансформаційними процесами в системі вищої освіти України. Щоб бути у цій оновленій системі конкурентоспроможними, маємо згуртовано працювати над вирішенням низки важливих завдань. Передусім це розвиток та розширення співпраці з міжнародними науковими інституціями, активне впровадження нових підходів до формування освітніх програм з врахуванням європейського досвіду та рекомендацій і побажань усіх зацікавлених учасників освітнього процесу. Сучасний заклад вищої освіти не може бути успішним без якісних наукових досліджень як підґрунтя розвитку нашої країни, запоруки її Перемоги та майбутньої відбудови. Тому серед найважливіших завдань нашого університету на майбутній рік – розвиток та вдосконалення актуальних наукових досліджень, участь у вітчизняних та міжнародних наукових проєктах, які б найкраще репрезентували науковий потенціал нашого колективу.
Переконаний, що наші спільні зусилля, спрямовані на вдосконалення усього наукового та навчально-виховного процесу, стануть запорукою успішного, з вагомими показниками входження Львівського національного університету природокористування в міжнародні рейтинги закладів вищої освіти, сприятимуть подальшому поступу нашого навчального закладу на шляху до сучасного інноваційного університетського комплексу, який буде гідно представлений не тільки в освітньому середовищі України, а й в освітньому та дослідницькому світовому просторі. Для цього маємо подвоїти наші зусилля в освітній, дослідницькій та інших сферах, посилити публікаційну активність. Впевнений, що ми і надалі здійснюватимемо активну волонтерську діяльність, яка є виявом громадянської позиції нашого колективу.
З нагоди різдвяно-новорічних свят щиро бажаю усім, щоби світло Вифлеємської зорі наповнювало Ваші серця вірою, надією та любов’ю, щоби в силі та здоров’ї прославляти народження Ісуса Христа!
Хай Різдвяна радість завітає у Ваші домівки! Хай завітає вона до всіх наших захисників і захисниць, які тримають над нами небо, хай Божа ласка збереже їх і поверне у рідні домівки з Перемогою!
У цей Різдвяний час просимо Боже Дитятко поблагословити усю нашу Україну, щоби Новий рік став переможним!
Нашому студентству щиро бажаю успіхів у навчанні і глибокого розуміння того, що Ваша сьогоднішня праця – це запорука майбутнього процвітання Української держави.
Щиро зичу усій нашій університетській громаді сили і натхнення, щоби у Новому році якісно розвивати наш університет та своєю чесною працею наближати Українську Перемогу!
Христос народився! Славімо Його!

В.о. ректора Львівського національного
університету природокористування,
доктор с.-г. наук, професор
Василь Іванович Лопушняк