7 березня 2024 року у стінах Наукової бібліотеки ЛНУП відбувся другий етап конкурсу читців поезії Т.Г. Шевченка «Тарас Шевченко понад часом» у рамках університетських заходів з нагоди відзначення 210-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря. Конкурс проводився з метою виховання національно свідомої молоді через популяризацію творчості українського генія, пророка нації Тараса Шевченка.

Усіх присутніх з поетичним святом привітала керівник відділу з організації виховної роботи студентів Оксана Качмар і побажала учасникам конкурсу успіху та наступних перемог. Було представлено журі конкурсу у складі: директора Наукової бібліотеки ЛНУП Марії Грицевич; доцента кафедри гуманітарної освіти Анжели Кузи; голови журі – керівника відділу з організації виховної роботи студентів Оксани Качмар.
Шевченкову весну у ЛНУП розпочали поетичним словом представники п’яти факультетів. Конкурсанти мистецтвом читання донесли важливу істину, що Тарас Шевченко справді понад часом. Його поезія є глибокою, завжди сучасною і пророчою. Студенти обрали різні поезії Кобзаря (від романтизму до високого патріотизму), і це ще більше розкрило світ Шевченкового слова, його думок, переживань та передбачень, які вселяють нам віру у майбутнє.
Лауреатами другого етапу конкурсу читців поезії Тараса Шевченка стали здобувачі вищої освіти: Марта Цап, Назар Пискір (факультет механіки, енергетики та інформаційних технологій), Тетяна Якимів, Маркіян Дмитрук (факультет землевпорядкування та туризму), Діана Більо, Аліна Твердохліб (факультет управління, економіки та права), Олесь Бубела, Олег Кодочігов (факультет будівництва та архітектури), Анастасія Тарасюк, Ірина Козлюк (факультет агротехнологій та екології).
До учасників конкурсу із творчим підсумком прослуханого звернулася доцент кафедри гуманітарної освіти Анжела Куза, яка нагадала студентам про Шевченкові імперативи та підкреслила важливість втілення заповітів Кобзаря у сьогоденні.
Усіх присутніх вразила поезія Олександра Олеся «На роковини Шевченка», прочитана директором Наукової бібліотеки ЛНУП та співорганізатором конкурсу Марією Грицевич. Пані Марія висловила щиру подяку від організаторів конкурсу учасникам та заступникам деканів з виховної роботи факультетів ЛНУП. Лауреати конкурсу візьмуть участь у Літературно-мистецькій світлиці «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине», яка відбудеться 12 березня 2024 року у Науковій бібліотеці ЛНУП.
Завершився конкурс побажанням творчих успіхів усім шанувальникам поетичного слова та спільним фото.