Напередодні святкування Дня науки в.о. ректора Василь Лопушняк та проректор з наукової роботи Богдан Гулько зустрілися з топнауковцями університету. В ході діалогу обговорювалися питання взаємодії науковців університету з вітчизняними науковими й освітніми установами з виконання спільних досліджень, акцентувалася увага на необхідності масштабування участі у виконанні спільних міжнародних проєктів, окреслено коло перспективних напрямків співпраці з новими зарубіжними партнерами університету, обговорено актуальні виклики сьогодення та нові завдання для наукової спільноти.

Визначення лідерів наукової діяльності 2024 р. відбувалося за сукупністю здобутків публікаційної активності в індексованих наукових виданнях світового рівня, участю у виконанні міжнародних грантових проєктів, патентній діяльності, проведенні наукових досліджень високого рівня.
Підводячи підсумки наукових здобутків учених університету, в.о. ректора Василь Лопушняк відзначив позитивну динаміку у цій сфері діяльності та зростання рейтингу університету на 6 позицій у порівнянні з подібним показником минулого року. Подякував присутнім за важливий внесок у популяризацію і результативність наукової діяльності задля зростання економіки держави, побажав перемоги і миру, нових ідей, здоров’я, сил і наснаги до нових звершень на науковій ниві і нагородив присутніх грамотами.

Зі словами вдячності за визнання наукового доробку виступив професор Іван Шувар, який зазначив, що розробка інноваційних підходів і технологій у тісній співпраці із зарубіжними партнерами відкриває нові можливості та дозволяє досягти більшого, і запевнив, що науковці університету будуть і надалі розвивати європейський вектор взаємодії, співпрацюючи водночас і з вітчизняними лідерами наукової думки.
Вітаємо лідерів науки – 2024 з нагородами та заслуженим визнанням!
Безмежна вдячність Збройним Силам України за можливість працювати в часі війни.
Слава Україні!