9 жовтня 2024 року у Львівському національному університеті природокористування відбулася презентація книги «Героями не народжуються», частина II, виданої за підтримки народної ініціативи у рамках всеукраїнського народного благодійного патріотичного проєкту «Мій дім – Україна», м. Баштанка. У цю книгу увійшли розповіді про життя та героїчний шлях воїнів-захисників – Героїв України, які пішли у Вічність, виборюючи свободу та незалежність України. Однією із таких літописних сторінок стала історія подвигу Героя України Тараса Чайки, випускника факультету управління, економіки та права ЛНУП, а саме кафедри обліку та оподаткування.
Книгу подарувала студентам та викладачам університету родина Т. Чайки. Ця подія стала основною на відкритій виховній годині, яку організувала та провела в.о. доцента кафедри обліку та оподаткування Катерина Янковська, наставник групи ПО-11. На заході були присутні здобувачі вищої освіти першого та другого року навчання факультету управління, економіки та права, викладачі кафедри обліку та оподаткування, заступники деканів з виховної роботи факультетів, відділ з організації виховної роботи студентів, мама Тараса Чайки – Алла Чайка.

Розпочався захід відеороликом про героїчний подвиг Тараса Чайки і вручення родині найбільшої нагороди – Золотої Зірки Героя України. Катерина Янковська розповіла усім присутнім про студентські роки Тараса Чайки, студентську дружбу, успіхи, перемоги на конкурсах в університеті. Недаремно місцем проведення виховної години стала аудиторія імені Героя України Тараса Чайки, яка була відкрита майже рік тому – 12 листопада 2023 року.
До студентської аудиторії звернувся декан факультету управління, економіки та права Володимир Ковалів, який підкреслив важливість збереження пам’яті про новітніх Героїв, таких, як Тарас Чайка та усі студенти, випускники, викладачі ЛНУП, що віддали життя за Україну у російсько-українській війні. Тому ми повинні вчитися, працювати, бути свідомими громадянами та патріотами рідного університету, України. Світлі спогади про навчання Героя донесла студентам Оксана Прокопишин, заступник завідувача кафедри обліку та оподаткування.
Презентацію «Герой нескореної України» про Тараса Чайку авторства студентки факультету управління, економіки та права Аліни Рихлевич усім присутнім презентувала студентка цього ж факультету Яна Романюк.
Хвилюючим для присутніх був виступ матері Героя Алли Чайки, яка щиро дякувала усій університетській родині за збереження пам’яті про її сина, який понад усе любив Україну і віддав за її свободу найдорожче – життя. Дарунком для пані Алли стали поезія «Матері воїна» у виконанні студентки факультету управління, економіки та права Тетяни Якимів та пісня «Мамо, не плач» у виконанні соліста Народної капели бандуристів ЛНУП Михайла Іващенка.
Зворушливим стало слово до своїх колег-студентів та до пані Алли Чайки першої стипендіатки іменної стипендії ім. Героя України Тараса Чайки Ольги Назарук, студентки факультету будівництва та архітектури, волонтерки та активної громадської діячки.

«Більшої любові немає за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх», – такими словами зі Святого Письма звернувся до студентів університету капелан о. Іван Венгрин, який очолив «Молитву за Україну».
Керівник відділу з організації виховної роботи студентів Оксана Качмар подякувала від університетської спільноти матері Героя України Тараса Чайки Аллі Чайці за книги, які будуть зберігатися у Музеї Степана Бандери та Науковій бібліотеці ЛНУП. «Свобода і незалежність виборюються надто високою ціною, адже йде війна і гинуть найкращі доньки та сини України. На героїчних іменах та вчинках захисників-героїв буде розбудовуватися український національний патріотизм, який боронитиме Україну та її народ як націю», – словами із книги «Героями не народжуються» завершився виховний захід.