10 жовтня 2024 року у Львівському національному університеті природокористування в рамках співпраці із кіберполіцією у Львівській області відбулась навчальна зустріч студентів груп ІТ-11, КТ-11, АКТ-11 факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій із капітаном поліції, начальником 1-го сектору УПК у Львівській області ДКП НП України Дмитром Миколайовичем Калькою. Капітан поліції представив студентам презентацію про роботу кіберполіції, сучасні виклики у соціальних мережах, за якими приховані шахрайство, дезінформація у часі російсько-української війни, підробка сайтів, пропагандистська інформація. Дмитро Калька розповів про комплекс заходів боротьби з інформаційними злочинами. Лектор закликав молодь до інформаційної грамотності, кібергігієни та кібербезпеки.

«Знання – твій актив у кіберпросторі», – цими словами із рекламного плаката про проведення національного конкурсу для студентів «Cyber Security Camp» капітан поліції закликав здобувачів вищої освіти нашого університету приєднатися до участі у цьому заході.

Заступник декана факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій Іван Миколайович Городецький звернув увагу студентів на важливість навчатися кібербезпеки, оскільки сьогодні війна перейшла у віртуальний простір, тому студенти повинні вміти себе захистити і навчити цього інших.

Запрошуємо взяти участь у національному конкурсі для студентів «Cyber Security Camp». Реєстрація за посиланням