Падюка Роман Іванович у 2010 році закінчив Львівський національний аграрний університет, спеціальність «Механізація сільського господарства», здобув кваліфікацію магістра з механізації сільського господарства.
Кандидат технічних наук з 2021 року. Дисертацію захищено 5 лютого 2021 року у спеціалізованій вченій раді К 35.874.02 Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій, отримав диплом ДК № 059863 від 15.04.2021 р.
З 2021 року виконує обов’язки доцента кафедри інформаційних систем та технологій.
Стаж науково-педагогічної роботи у закладі вищої освіти – 8 років.
Основні етапи науково-педагогічної діяльності у закладі вищої освіти із зазначенням посади та місця роботи:
- 2010–2011 рр. – майстер виробничого навчання кафедри управління проєктами та безпеки виробництва Львівського НАУ;
- 2011–2013 рр. – провідний фахівець кафедри управління проєктами та безпеки виробництва Львівського НАУ;
- 2013–2015 рр. – аспірант денної форми навчання (з відривом від виробництва) кафедри управління проєктами та безпеки виробництва Львівського НАУ;
- 2015–2018 рр. – працював на посадах завідувача комп’ютерного кабінету та асистента кафедри управління проєктами та безпеки виробництва Львівського НАУ;
- 2018–2020 рр. – асистент, завідувач комп’ютерного кабінету кафедри інформаційних систем та технологій Львівського НАУ;
- з 2021 р. – в.о. доцента кафедри інформаційних технологій Львівського НУП.

Сфера наукових інтересів
Вчений веде дослідження за напрямами: управління проєктами та програмами, моделювання адаптивних технологічних систем, проєктування інформаційно-аналітичних систем для підтримки прийняття рішень.

Навчальна робота
Здійснює підготовку фахівців за спеціальностями: 122 «Комп’ютерні науки», 126 «Інформаційні системи та технології».
Читає курси лекцій, веде лабораторно-практичні заняття з дисциплін: «Комп’ютерна схемотехніка та архітектура комп’ютерів», «Мережеві технології», «Бази даних», «Операційні системи та середовища програмування», «Інженерія даних та знань».

Основні навчально-методичні та наукові результати
Має понад 36 публікацій, з них 30 наукових та 6 навчально-методичного характеру, у тому числі наукові праці, опубліковані у вітчизняних і міжнародних рецензованих фахових виданнях.
Опубліковано 3 публікацій у періодичних виданнях, які включені до наукометричної бази Scopus.