17–18 жовтня на базі Львівського національного аграрного університету відбувся семінар з питань житлово-побутових умов проживання студентів у гуртожитках. У заході взяли участь 49 представників із 34 вищих навчальних закладів І–ІІ та ІІІ–IV рівнів акредитації Міністерства аграрної політики та продовольства України. ДУ «НМЦ інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності ВНЗ «Агроосвіта» на семінарі представляли І. О. Лепеха, завідувач навчально-методичного кабінету «Соціальні науки, бізнес і право», Н. Г. Лихогод, завідувач навчально-методичного кабінету педагогічного досвіду, виховної роботи та творчості молоді, та А. В. Рибицький, завідувач навчально-методичного кабінету земельно-майнових відносин.

У перший день роботи в рамках семінару працювали секції з адміністративно-соціальних питань і питань діяльності студентських містечок, а також відбулися засідання науково-методичних комісій з виховної роботи ВНЗ І–ІІ та ІІІ–IV рівнів акредитації.

На засіданнях секцій учасники заслухали доповіді про шляхи вирішення проблеми енергозбереження та енергоефективності, удосконалення роботи з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, покращення житлово-побутових умов студентів, аспекти взаємодії студради й адміністрації студентського містечка ЛНАУ та обмінялися досвідом щодо вирішення вищезгаданих питань.

Було прийнято рішення про заміну меблів 30-річної давності, старих дерев’яних вікон на металопластикові та встановлення лічильників обліку теплової енергії в гуртожитках навчальних закладів усіх рівнів акредитації Мінагрополітики.

Члени НМК з виховної роботи ВНЗ ІІІ–IV рівнів акредитації провели обговорення фестивалю «Софіївські зорі – 2013» і подали пропозиції щодо вдосконалення роботи цього мистецького заходу та проведення гала-концерту. Було вирішено провести у грудні 2013 року семінар для художніх керівників творчих колективів. Йшлося також про внесення змін до положення конкурсу «Кращий студент». Крім того, на засіданні НМК вирішено перевидати збірник нормативних документів з виховної роботи аграрних вищих навчальних закладів Міністерства аграрної політики та продовольства України.

На засіданні НМК з виховної роботи ВНЗ І–ІІ рівнів акредитації розглянуто питання про стан методичного забезпечення організації виховної роботи у ВНЗ, інноваційні підходи у виховному процесі, виховання особистості в коледжі як цілісний і безперервний процес, нормативно-правову базу з організації виховної роботи у вищій школі. Крім цього, члени комісії обговорили питання проведення засідань регіональних рад студентського самоврядування, заключного етапу конкурсу «Куратор року – 2013» і запропонували зміни та доповнення до положення «Про проведення конкурсу «Студент року – 2014».

Другий день семінару був присвячений підведенню підсумків. На підсумковому засіданні йшлося про організацію, експлуатацію та забезпечення матеріально-технічної бази в гуртожитках ВНЗ; стан медичного забезпечення та медичного страхування мешканців гуртожитків ВНЗ; методичне та професійно-кадрове забезпечення виховної роботи та її результативності в гуртожитках ВНЗ; роботу органів студентського самоврядування та підвищення її ефективності; створення умов для культурного та спортивного розвитку мешканців гуртожитків тощо.

Учасники семінару ознайомилися з навчальною базою ЛНАУ та Екологічного коледжу, який підпорядковується університетові, оглянули гуртожитки, побували у студентському храмі, університетських музеях і на екскурсії в місті Львові.