05 листопада 2013 р. у Львівському НАУ з ознайомчо-пізнавальною екскурсією побували 23 студенти випускних курсів Прикарпатського лісогосподарського коледжу (м. Болехів, Івано-Франківська область) спеціальностей «Землевпорядкування», «Бухгалтерський облік» і «Зелене будівництво та садово-паркове господарство». Такий неабиякий інтерес до нашого навчального закладу пояснюється хорошою обізнаністю наших гостей про високий рейтинг ЛНАУ не тільки в системі ВНЗ аграрного профілю, але й у вищій освіті і науці України, що підтверджуються високими місцями у Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт, Всеукраїнських предметних та фахових олімпіадах, випуском висококваліфікованих фахівців та їх високою конкурентоздатністю на ринку праці.

Під час перебування у Львівському НАУ болехівчани зустрілися із деканами землевпорядного (проф. М. Г. Ступень), економічного (доцент Я. С. Янишин) факультетів та факультету агротехнологій і екології (в.о. проф. П. Д. Завірюха), побували на цих факультетах, ознайомилися із потужною матеріально-технічною базою для навчання і наукових досліджень, читальним залом, бібліотекою, актовим залом, умовами проживання студентів та їх дозвілля.

Не могли оминути наші гості музею свого славетного земляка, дублянського студента Степана Бандери, музею історії ЛНАУ, Церкви Святого рівноапостольного князя Володимира. А ще – зі смаком з’їли комплексний студентський обід.

Загальний настрій, відкритість і демократичність, маса запитань випускників свідчили про їх нестримне бажання після закінчення Прикарпатського лісогосподарського коледжу продовжити навчання саме у чарівних Дублянах і знаному аграрному виші. На згадку про перебування у нашому університеті та з надією на подальший розвиток ступеневої освіти між навчальними закладами гостям із Болехова були подаровані саджанці яблуні – вічного дерева життя, яке плодоносить яблуками мудрості.