Батько українського бестселера, один із найбільш читаних і найвідоміших українських письменників Василь Шкляр 11 вересня відвідав Львівський національний аграрний університет.

Про зацікавленість глядачів особистістю гостя свідчив ущерть заповнений актовий зал головного корпусу університету. Сотні студентів і працівників прийшли послухати з уст автора про його новий твір «Чорне сонце», який відображає сучасну політичну ситуацію в країні.

Роман «Чорне сонце» присвячений полку спецпризначення «Азов». Автор  розповідає про події 2014 року на Сході, війну з російськими агресорами, підготовку до операції під Іловайськом, настрій бійців «Азова». Специфіка твору полягає в тому, що герої роману – реальні особи, наші сучасники. Щодо назви, то автор пояснює її так: «Чорне сонце – це зірка, яка може не лише голубити й гріти, а й карати чорним промінням».

Василь Шкляр поділився своїм баченням подій в країні й уявленням про майбутнє держави, а також розповів про свої творчі плани – новий роман про Українську Повстанську Армію, натхнення для якого автор черпає в Галичині.

Під час презентації студенти і викладачі ЛНАУ мали нагоду поставити запитання та почути вичерпні відповіді на них. Охочих поспілкуватися із літератором виявилося чимало.

 

Перший проректор Віталій Мефодійович Боярчук та керівник підрозділу з організації виховної роботи студентів Оксана Володимирівна Качмар висловили слова вдячності шанованому гостю та подарували перше повне видання «Кобзаря» українською та польською мовами. Приємним дарунком для Василя Миколайовича став також букет квітів, який йому вручила голова ССО «Основа» Олена Голіян.

 

Після закінчення заходу усі охочі могли взяти у письменника автограф та придбати його нову книгу. Окрім того, Василь Шкляр охоче відвідав музеї Степана Бандери та історії ЛНАУ.

 

Дякуємо нашому гостеві за незабутню зустріч і чекаємо на нові літературні шедеври та візити до ЛНАУ.