26 березня 2016 року проводився день відкритих дверей в Львівському національному аграрному університеті. Важливим і найгострішим питанням сьогодення для всіх вишів і країни загалом є проблема збереження вищої освіти як основи розумної та освіченої України. З урахуванням сучасних потреб у вищій освіті та інтеграції до європейської спільноти з’явилася нагальна потреба реального моніторингу організації роботи з учнями шкіл, яку завжди ефективно проводить колектив кафедри фінансів і кредиту, як одну зі складових своєї організаційної роботи. Залучення талановитої молоді можливе лише через донесення інформації до абітурієнтів про діяльність Львівського національного аграрного університету як одного з потужних навчальних закладів Західного регіону.


З нагоди дня відкритих дверей і з метою формування в молоді готовності до професійної самовизначеності на кафедрі фінансів та кредиту відбулася зустріч із учнями. Зустріч було проведено за сприяння керівництва університету та шкіл і бажання майбутніх абітурієнтів. Студентська аудиторія вмістила учнів з шкіл Жовківського району Львівської області, Стрийського коледжу ЛНАУ та Івано-Франківського коледжу ЛНАУ, які виявили бажання навчатися за напрямом підготовки «Фінанси, банківська справа та страхування». Завідувач кафедри фінансів і кредиту, к.е.н., доцент   О. В. Шолудько доступно подала учням інформацію про історію розвитку кафедри фінансів і кредиту, зробивши наголос на наукових досягненнях, активному студентському житті і організаційних заходах, які проводить навчальний заклад та кафедра фінансів і кредиту зокрема. Відбулося ознайомлення з навчальними планами дисциплін, які формують структуру професійного спрямування майбутнього фінансиста, банкіра та спеціаліста в сфері страхової справи. Доцент кафедри фінансів і кредиту, к. е. н. Ю. М. Томашевський провів змістовну екскурсію у світ виникнення та процес еволюції грошей. Учні мали можливість розглянути весь презентаційний набір матеріалів, який міститься у музеї історії грошей кафедри фінансів і кредиту. Акцентовано увагу на навчально-виховній роботі, на потужній матеріальній базі, на забезпеченні навчальними та комп’ютерними аудиторіями, на отриманні практичного досвіду на створених кафедрою фінансів і кредиту філіях у багатьох фінансових установах Львівської області.
Приємно, коли учні відзначають, що кафедра фінансів і кредиту вміє збалансовано і гармонійно поєднати якість освітніх послуг і достатню матеріально-технічну базу. Тобто зовнішня привабливість – це і привабливість внутрішня. І така оцінка дуже важлива.
Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має значення як для самої людини, так і для суспільства. Вибір професії – це, по суті, вибір життєвого шляху, вибір долі, від якого залежить задоволення людини собою. Тому вибрати спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування» – це бути сучасним, перспективним, заможним, адже це вміння правильно управляти своїми фінансами.