21 листопада 2017 року вся Україна відзначала четверту річницю Дня Гідності і Свободи та вшановувала пам'ять Героїв Небесної Сотні. Львівський НАУ не залишився осторонь цієї важливої події.

В Музеї Степана Бандери зібрався професорсько-викладацький склад, студенти-активісти та працівники Львівського національного аграрного університету. Захід відбувся в Музеї не випадково, адже в свій час Степан Бандера також віддав своє життя за кращу долю України.

Дійство розпочалося із Гімну України, опісля до студентів та усіх присутніх звернувся ректор ЛНАУ, академік НААНУ В.В. Снітинський. У своєму слові Володимир Васильович згадав не лише про події Революції Гідності та розстріл Майдану, але й наголосив на тому, що ми повинні пам’ятати про подвиг Небесної Сотні, щоб не було соромно сьогодні перед їхньою пам’яттю, перед їхніми родинами за те, що діється в країні.

Також в рамках заходу у Музеї Степана Бандери було освячено пам’ятний стенд та прапор, переданий із зони бойових дій. На стенді зображені наші загиблі Герої, Герої Небесної сотні, які були людьми різного віку та професії, і які віддали своє життя за кращу долю України. Серед них наші земляки: мешканець м. Дублян Анатолій Жаловага та викладач Вишнянського коледжу ЛНАУ Володимир Жеребний.

Капелан університету о. Іван Венгрин та всі присутні у молитві просили Господа захисту та миру для України і вічного спокою невинно убієнним Героям. Урочистість продовжилася вшануванням пам’яті Героїв України: хвилиною мовчання та виконанням гімну Небесної сотні «Гей, пливе кача…».

Заступник голови ССО «Основа» Віктор Аторвін запалив свічку пам’яті, а Віра Проць, студентка факультету механіки та енергетики, зворушила присутніх віршем «На пам’ятник Небесній Сотні…». Незабутнім залишився виступ активіста Євромайдану, учасника АТО, студента факультету будівництва та архітектури Ореста Рися.

Директор Музею Степана Бандери Антоніна Ковалів зі словами вдячності звернулася до учасників дійства: «У цей день хочемо від усього серця подякувати Героям, що воюють за наше світле майбутнє, та усім небайдужим людям, волонтерам, котрі допомагають нашим солдатам у зоні АТО. Маємо надію, що в найближчому часі неоголошена війна закінчиться і в Україні запанує мир».

Захід завершився духовним гімном України «Боже, великий, єдиний», що символізує віру у майбутнє України, яку оберігає Господь та Ангели – Герої Небесної Сотні. Нашим обов’язком сьогодні є берегти пам'ять про цих Ангелів.

Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо Герої не вмирають!