Історія будь-якого народу містить періоди і дати, які є вирішальними та доленосними в його житті. 20 лютого 2018 року у Музеї Степана Бандери відбувся захід, присвячений вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні – «З Майданом в серці крізь життя». Чотири роки минуло з часу тих трагічних подій, що назавжди вкарбувалися в історію України, в серце кожного українця.

Перед пам’ятним стендом в Музеї Степана Бандери зібрався професорсько-викладацький склад, студенти факультету механіки та енергетики, студенти-активісти та працівники Львівського національного аграрного університету. До студентів та всіх присутніх звернулася Оксана Качмар, керівник підрозділу з організації виховної роботи студентів. У своєму слові Оксана Володимирівна розповіла про ті буремні дні, про Героїв Небесної Сотні, що віддали своє життя за краще майбутнє та допомогли усвідомити багатьом людям, що таке патріотизм, що за себе і свою державу потрібно боротися. Серед них наші земляки: мешканець м. Дублян Анатолій Жаловага та викладач Вишнянського коледжу ЛНАУ Володимир Жеребний.

Капелан університету о. Іван Венгрин та всі присутні у молитві просили Господа захисту та миру для України і вічного спокою невинно убієнним Героям. Проректор з наукової роботи Ігор Яців також звернувся до представників юного покоління, які завітали на цей захід, та згадав про події Революції Гідності та розстріл Майдану, наголосивши на тому, що ми повинні пам’ятати про подвиг Небесної Сотні.

Студент факультету механіки та енергетики (група Ен-11) Андрій Приставняк поділився з присутніми своїм авторським віршем «Герої у вічності». Приємно усвідомлювати, що студенти Львівського національного аграрного університету шанують пам'ять про Героїв України.

Також у Музеї Степана Бандери була підготовлена книжкова виставка «Обрані небо тримати для нас», яку охоче переглядали відвідувачі заходу. Загалом на творчому вечорі панувала атмосфера пам’яті, скорботи та, звичайно ж, надії – на кращу долю, на здійснення всього того, за що поклали голови Герої Небесної Сотні.

Урочистість продовжилася вшануванням пам’яті Героїв України та виконанням гімну Небесної сотні «Гей, пливе кача…». Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять про загиблих героїв, «Мирних солдатів Майдану», наших «Ангелів сьогодення», що навіки зайняли свої пости на захисті українського народу.

Небесна Сотня на варті. Вони поруч. Поруч з нами. Вони в наших серцях.

«Герої у вічності»

Як же швидко пливе час

Життя уже не один рік погас

І вже знову підходить ця дата

Знайома для беркутівського автомата.

 

Історію пишемо своїми руками

Але Майдан будемо пам’ятати роками

Таке неможливо забути

І, нажаль, нікого вже не вернути.

 

Список Небесний поповнила найкраща сотня

Їхня родина сьогодні самотня

Вербицький, Жизневський, Нігоян –

Не забуде країна ваших кривавих ран.

 

Це не можна описати словами

Як любили Вкраїну вони до нестями

Це не просто патріоти були

То ангели з неба зійшли.

Андрій Приставняк,студент групи ЕН-11