22 травня 2018 р. на факультеті агротехнологій і екології Львівського національного аграрного університету відбувся День відкритих дверей. На захід були запрошені старшокласники та випускники загальноосвітніх шкіл Львівщини та Тернопільщини. Зокрема, День відкритих дверей факультету відвідали учні шкіл Жовківського, Золочівського, Радехівського, Пустомитівського, Самбірського, Яворівського районів Львівської області, м. Львова, Козівського району Тернопільської області, а також Золочівського коледжу ЛНАУ.

З привітальним словом до гостей заходу звернувся декан факультету агротехнологій і екології доцент В.В. Бальковський, який презентував майбутнім абітурієнтам факультет і спеціальності, за якими здійснюється навчання студентів. Декан ознайомив присутніх з історією, досягненнями, традиціями Львівського національного аграрного університету загалом і факультету агротехнологій і екології зокрема, а також особливостями теоретичного та практичного навчання на факультеті. Окремо декан акцентував увагу присутніх на можливостях проходження студентами навчальних і виробничих практик за кордоном та у передових підприємствах Західного регіону України, а також перспективах подальшого працевлаштування.

Про особливості та правила проведення Вступної кампанії у 2018 р. майбутніх абітурієнтів поінформувала заступник відповідального секретаря приймальної комісії Львівського НАУ доцент Н.Є. Стойко.

 З інформацією про студентське самоврядування, наукові гуртки, спортивні секції, колективи художньої самодіяльності, навчання і дозвілля виступила студентський декан Христина Ярема. Присутніх зацікавила інформація щодо можливості навчання в закордонних навчальних закладах за програмою подвійних дипломів, участі у програмах академічної та кредитної мобільності.

Про перспективи працевлаштування майбутніх екологів, технологів захисту навколишнього середовища, агрономів, фахівців із захисту і карантину рослин, садівників, овочівників і виноградарів цікаво розповіли випускники факультету агротехнологій і екології, які нещодавно вийшли зі стін альма-матер, а на сьогодні є головними або провідними спеціалістами сучасних сільськогосподарських підприємств. Перед учнями виступили агроном-дослідник агроіндустріального холдингу «Захід-Агро МХП» Євгеній Гуменюк та головний агроном із захисту рослин «Захід-Агро МХП» Юрій Мар′яш, а також агроном-консультант дистриб’юторської компанії «Агросем» Андрій Беньо, які розповіли про вимоги сучасного сільськогосподарського виробництва до фахівців аграрного профілю та суспільну значимість і важливість агрономічної професії.

З вітальним словом до слухачів звернулися завідувач кафедри технологій у рослинництві, професор, член-кореспондент НААН України В.В. Лихочвор та завідувач кафедри екології, доцент П.Р. Хірівський, наголосивши на перспективах навчання за спеціальностями факультету та можливостях, що відкриваються перед його випускниками.

Для відвідувачів Дня відкритих дверей була організована екскурсія лабораторіями спеціальних кафедр факультету агротехнологій і екології, музеями університету.

Загалом День відкритих дверей на факультеті агротехнологій і екології відбувся в теплій та дружній атмосфері, школярі та їх наставники отримали цікаву, змістовну та вичерпну інформацію щодо перспектив здобуття майбутнього фаху.