Днями знана письменниця Алла Ступіна, ведуча радіопрограми Гостелерадіо Молдова з Кишинева (Молдова) відвідала Музей Степана Бандери в Дублянах та ознайомилась із університетом. Відвідини були організовані письменницею з м. Дублян Ольгою Будніковою. Метою приїзду гостей стало більш глибоке вивчення діяльності Степана Бандери.

Принагідно пані Алла передала Музеєві цінні подарунки – книги.

Збірка «Обрій» Євгена Осередчука – книга для тих, хто не байдужий до свого минулого, хто вірить в світле майбутнє. Заслужений діяч мистецтв Республіки Молдова, Заслужений працівник культури, громадський діяч, за висвітлення життя українців Молдови та діяльність громадських організацій в Республіці Молдова в статтях до різних газет прийнятий в Спілку журналістів України. Євген Павлович, як автор ряду книг, являється учасником та переможцем Загальнонаціональних конкурсів «Українська мова – мова єднання». Сам автор приїхати не зміг, але передав найщиріші побажання творцям Музею.

Романтично-історична поема «Оповідь про білого лелеку» Бориса Маріана на українській, румунській та російській мовах описує бойову дружбу між молдованами і запорізькими козаками за часів Стефана Великого. Понад 50 років п. Борис пропрацював в друкарні кореспондентом низки газет і журналів, головним редактором урядової газети «Незалежна Молдова».

Алла Ступіна із задоволенням прослухала екскурсію, оглянула стенди та експозиції. На завершення зустрічі було зроблене спільне фото та висловлена щира подяка в книзі відгуків Музею.

Гості високо оцінили роботу Музею та національно-патріотичне виховання молоді у Львівському НАУ і подякували директору Музею Антоніні Ковалів за збереження пам’яті про національно-визвольну боротьбу ХХ століття.