На факультеті агротехнологій і екології Львівського національного аграрного університету 9 листопада 2018 року відбувся День відкритих дверей. На захід були запрошені старшокласники та випускники загальноосвітніх шкіл Львівщини, Рівненщини та Волині. Зокрема, День відкритих дверей факультету відвідали учні шкіл Жовківського, Пустомитівського, Перемишлянського, Золочівського, Радехівського, Самбірського, Старосамбірського, Сокальського і Яворівського районів Львівської області, міста Львова, Любомильського, Горохівського, Шацького та Іваничівського районів Волинської області, Дубенського, Млинівського та Радивилівського районів Рівненської області.

З привітальним словом зі сцени актової зали до гостей заходу звернувся перший проректор Львівського НАУ професор В.М. Боярчук, який ознайомив присутніх зі славною історією та сьогоденням університету, а також декан факультету агротехнологій і екології доцент В.В. Бальковський, який презентував майбутнім абітурієнтам факультет і спеціальності, за якими здійснюється навчання студентів. Доповідачі ознайомили присутніх з досягненнями та традиціями Львівського національного аграрного університету загалом і факультету агротехнологій і  екології зокрема, а також особливостями теоретичного та практичного навчання на факультеті. Окремо декан факультету агротехнологій і екології акцентував увагу присутніх на можливостях проходження студентами навчальних і виробничих практик за кордоном та у передових підприємствах Західного регіону України, а також перспективах подальшого працевлаштування.

Про особливості та правила проведення Вступної кампанії у 2019 р. майбутніх абітурієнтів поінформувала відповідальний секретар приймальної комісії Львівського НАУ доцент О.В. Грицина.

З інформацією про студентське самоврядування, наукові гуртки, спортивні секції, колективи художньої самодіяльності, навчання і дозвілля студентів виступив заступник голови профкому університету Олексій Качмар. Присутніх зацікавила інформація щодо можливості навчання в закордонних навчальних закладах за програмою подвійних дипломів, участі у програмах академічної та кредитної мобільності.

Про перспективи працевлаштування майбутніх екологів, технологів захисту навколишнього середовища, агрономів, фахівців із захисту і карантину рослин, садівників, овочівників і виноградарів цікаво розповіли випускники факультету агротехнологій і екології, які нещодавно вийшли зі стін альма-матер, а на сьогодні є головними або провідними спеціалістами сучасних сільськогосподарських підприємств. Перед учнями виступили агрохімік агроіндустріального холдингу «Захід-Агро МХП» Володимир Бойко, головний агроном Насіннєвого заводу часнику Ангеліна Здрок та менеджер з продажів дистриб’юторської компанії «Агросем» Марія Запісоцька, які розповіли про вимоги сучасного сільськогосподарського виробництва до фахівців аграрного профілю та суспільну значимість і важливість агрономічної професії.

З вітальним словом до школярів звернувся капелан Львівського НАУ  о. Іван Венгрин, котрий розповів майбутнім абітурієнтам про діяльність Центру академічного капеланства в університеті та осередку товариства «Українська молодь – Христові», а також поблагословив учнів на мудрий вибір майбутньої професії та закладу освіти, в якому її здобувати.

Учасників заходу привітали студенти факультету агротехнологій і екології, котрі є учасниками художніх колективів Львівського НАУ, зокрема перед гостями виступили  народний ансамбль танцю «Первоцвіт», народний ансамбль «Троїсті музики», вокалісти Христина Зозуля, Олексій Качмар та Христина Мозуль.

Пізніше гості відвідали факультет агротехнологій і екології, де з вітальним словом до них звернулися завідувач кафедри екології доцент П.Р. Хірівський, завідувач кафедри технологій у рослинництві професор В.В. Лихочвор, завідувач кафедри тваринництва і кормовиробництва професор Н.З. Огородник, завідувач кафедри агрохімії та ґрунтознавства професор П.С. Гнатів, завідувач кафедри генетики, селекції та захисту рослин професор П.Д. Завірюха, завідувач кафедри садівництва та овочівництва доцент О.Й. Дидів, наголосивши на перспективах навчання за спеціальностями факультету та можливостях, що відкриваються перед його випускниками.

Для відвідувачів Дня відкритих дверей була організована екскурсія лабораторіями спеціальних кафедр факультету агротехнологій і екології, музеями університету.

Загалом День відкритих дверей на факультеті агротехнологій і   екології відбувся в теплій та дружній атмосфері, школярі та їх наставники отримали цікаву, змістовну та вичерпну інформацію щодо перспектив здобуття майбутнього фаху.