22 січня 2019 року український народ відзначає величну дату своєї багатовікової історії — столітній ювілей Дня Соборності, свято об’єднання українських земель в єдину самостійну державу.
З цієї нагоди у Музей Степана Бандери завітали студенти економічного факультету разом із куратором Г.І. Тибінкою. Студенти дізналися від А.В. Ковалів історичні факти про Акт Злуки в далекому 1919 році. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів – урочисте проголошення злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Ті події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї – у розмаїтті жовто-синіх знамен 22 січня 1990 року наші сучасники поєднали живим ланцюгом злуки Схід і Захід України. Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. В єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети — побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.
Опісля у Музеї Степана Бандери відбувся флешмоб «Україна – єдина», а також було представлено книжкову виставку: «Соборна мати –  Україна, одна для всіх, для всіх єдина».
Міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України! Слава Україні!