6 листопада українська художниця,письменниця, ілюстраторка Христина Лукащук зробила приємний сюрприз Музеєві Степана Бандери: подарувала свої артбуки під назвою «Микола Лемик». Пані Христина є випускницею нашого університету, закінчила Львівський державний аграрний університет за спеціальністю «Архітектура будівель і споруд».
Христина Лемик – лауреатка конкурсу романів, кіносценарію та п'єс «Коронація слова», переможниця традиційного щорічного конкурсу імені Олеся Гончара журналу «Бористен»  за високохудожні твори, спрямовані на духовне та патріотичне виховання дітей та юнацтва.


Також пані Христина – авторка та ілюстраторка серії біографічних артбуків «Микола Лемик» та «Михайло Сорока» про однойменних героїв визвольної боротьби, де оповідь рівною мірою творять як текст, так і художнє оформлення. Такі ілюстрації розвивають просторову уяву читача й додають історичної достовірності до оповідки про крайового провідника ОУН.
Микола Лемик – уособлення боротьби з Голодомором в Україні у 1932–33 рр., уособлення сили духу, відчайдушності і холоднокровності водночас, приклад яскравого самоусвідомлення і самоідентифікації, яка дає силу раз по раз приймати правильні рішення у найважливіших моментах життя. Знаний на цілий світ і практично невідомий вдома. Країна має знати своїх героїв. Цей артбук познайомить читача з одним з них.
Висловлюємо щиру подяку авторці за такий цінний подарунок, адже тепер відвідувачі матимуть змогу ознайомитися із цим твором.