Напередодні християнського свята Стрітення Господнього інформаційний відділ та Центр академічного капеланства Львівського національного аграрного університету провели у Музеї Степана Бандери майстер-клас із виготовлення та декорування Стрітенської свічки. Адже Стрітенська свічка – головний атрибут цього свята. Вважається, що це не просто сувенір, а сильний оберіг, захисник від стихійних лих, помічник при недугах… Головна її сила – у щирій молитві. І тоді, як вважають віруючі люди, вона приносить мир і спокій у наші душі при життєвих негараздах.
На початку Антоніна Ковалів розповіла учасникам майстер-класу про методику виготовлення свічки, способи та стилі декорування, наголосивши на тому, що справжня Стрітенська свічка виготовляється з чистого бджолиного воску (вощини)  і декорується, як правило, натуральними матеріалами.


Отець Іван Венгрин розповів про історію виникнення Стрітенської свічки, її християнську символіку, про силу стрітенського вогню та пов'язані з ним вірування.
Приємний запах вощини в поєднанні з терпкістю лаванди наповнив Музей Степана Бандери, і всі взялися до роботи. Студенти продемонстрували цікаві авторські ідеї у виборі форми та декору Стрітенських свічок. Кожен учасник майстер-класу оригінально задекорував свою свічку, яку вже у суботу, у день свята Стрітення Господнього, понесе до церкви на освячення.

Нехай ця свічка нагадує про запалений у кожному з нас вогник Божої благодаті, і стане символом миру і спокою в наших домівках і наших душах!