Голодомор є однією з найтрагічніших сторінок української історії, коли люди гинули від штучно створеного голоду. І досі неможливо уявити, що в країні з родючими землями, де простягаються пшеничні лани, сталася така трагедія.
У Музеї Степана Бандери оформлено виставку «Голодомор в цитатах», присвячену Дню пам’яті жертв голодоморів, а також книжкову полицю «Голодний рік, як чорна птиця, над краєм змореним літав».
Чи то з розповідей дідусів, бабусь, чи з вуст батьків, вчителів ми дізнавались про жахливі події, що лягли на історію нашого народу. Моторошні світлини того часу, які збереглись, історії, в які важко повірити сучаснику, статистика кількості померлих – все це перевертає свідомість та затамовує подих.
Пропонуємо відвідувачам Музею ознайомитися із добіркою цитат про Голодомор від очевидців, історичних постатей, відомих світових діячів та сучасників. Це короткі, але сильні меседжі з широкою географією, які намагаються розповісти світові про трагедію українського народу.
Без болю не згадати страшні муки та переживання українського народу в 1932–1933 роках. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті – своїм дітям спогади про тих, які залишили життя земне у пекельних муках.


Кажуть, що час лікує душевні рани. Але рану в серці України, пов’язану з Голодомором, загоїти неможливо.
Вічна пам'ять невинно замореним голодом жертвам…