Це українське прислів’я втілює народну мудрість про щирість і доброту сердець, милосердя та небайдужість, які споконвіку були найвищими загальнолюдськими цінностями. В складних умовах, що склалися сьогодні, лише добрими справами можна допомогти діткам, які опинилися в тяжкій життєвій ситуації.
Для викладачів, студентів Львівського національного аграрного університету та жителів м. Дублян вже стало доброю традицією не оминати нещастя діточок та літніх людей. Вдалося зібрати багато одягу та взуття, продуктів харчування (крупи, печиво, солодощі, чай), також силами викладачів та працівників були зібрані кошти для потреб вихованців у сиротинцях та людей похилого віку. Завдяки вашій допомозі наш заклад вищої освіти уподібнюється до батьківської оселі.
14 грудня стартувала акція «Стань помічником Миколая». Керівник інформаційного відділу ЛНАУ Ірина Фостяк, капелан о. Іван Венгрин, директор Музею Степана Бандери Антоніна Білик та в.о. голови Первинної профспілкової організації студентів Львівського національного аграрного університету Яна Борщ відвідали комунальний заклад Львівської обласної ради «Будинок дитини № 2 для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки», що знаходиться за адресою: м. Львів, вулиця Антоновича, будинок 117.


Цей будинок – медична установа, в якій працює медичний і педагогічний персонал, основні завдання якого – догляд і опіка за дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, надання їм медичної допомоги.
Зараз в установі виховується 50 дітей віком від 5 днів до 5 років. Це діти з сімей у складних  життєвих  обставинах, з багатодітних сімей, діти, які народилися небажаними, діти, батьки яких перебувають в місцях позбавлення волі, діти-інваліди з різноманітними вродженими й набутими вадами (хвороба Дауна, дитячий церебральний параліч, верхня амелія обох кінцівок, дисплазія кульшових суглобів з аномалією положення фаланг ступень, вроджені вади серця, гідроцефалія, мікроцефалія та інші).

За свій короткий вік діти вже встигли побачити та відчути різне, зазвичай не дуже приємне. У кожної дитини своя доля, і можна тільки здогадуватися, що її чекає в майбутньому.
Представники ЛНАУ передали одяг та взуття, розвивальні іграшки, порошки та засоби для миття посуду, памперси та пелюшки, рушники, побутову хімію, солодощі, фрукти та ін.
Працівники закладу висловили щиру вдячність всім, хто долучився до доброї справи.
Щиро дякуємо всім небайдужим, хто приєднався і поділився частинкою добра та душевного тепла з маленьким дітьми, які так сильно цього потребують!
Акція триває…