Дитинство – найпрекрасніша пора в житті кожної людини, а також і найважливіша, бо саме тоді формується наш характер, уподобання, моральні цінності. Важливо, щоб воно було щасливим.
17 грудня 2020 року представники Львівського НАУ з ініціативи ректора Володимира Снітинського вкотре відвідали сиротинець.
Будинок дитини №1 надає медико-соціальний захист дітям, які опинилися в скрутних життєвих обставинах, дітям-сиротам, дітям, які залишились без батьківського піклування, а також дітям з вадами фізичного та розумового розвитку. Він був створений в довоєнні роки і вже багато років є рідною домівкою для багатьох малюків, залишених без батьківського піклування.
Керівник інформаційного відділу Ірина Фостяк, капелан Іван Венгрин, директор Музею Степана Бандери Антоніна Білик та в.о. голови Первинної профспілкової організації студентів та аспірантів Львівського національного аграрного університету Яна Борщ привезли від університету печиво та солодощі, дитячий одяг та взуття, пряники та іграшки.


Отець Іван Венгрин відправив службу Божу у каплиці при будинку, яка була освячена рівно 2 роки тому. Молилися за дітей-сиріт і за всіх, хто потребує милосердя.
Висловлюємо величезну вдячність і щиру подяку всім, хто долучився до акції, хто не залишився осторонь і допоміг у здійсненні дитячої мрії.
Побачити щастя в очах дитини – що може бути важливішим? Тому ми старалися подарувати дітям крихту тепла та ніжності, яких їм так не вистачає. В їх очах було все: і страх, і віра, і надія на те, що їхнє життя таки зміниться на краще. Життя, яке прожили ці малята, ще дуже коротеньке, але навіть за такий короткий проміжок часу ці дітки вже встигли переконатися, що вони не такі, як всі, що в них нема тата і мами. Маленькі мешканці цього сиротинця не раз бачили, як за парканом їхнього дитбудинку батьки вели своїх діток, цілували їх, купували їм подарунки.
Розлучатися з маленькими янголятами було неймовірно важко, адже найкращий новорічний подарунок – усмішка, сміх та щасливі очі. Ми всі дякуємо дітям за те, що їхня щирість нагадує про справжні цінності життя.
У переддень свята Миколая бажаємо усім бути щасливими, насолоджуватися кожною миттю життя та пам’ятати, що є хтось, хто потребує вашої допомоги.

Сподіваємося, що в майбутньому на дітей чекає краща доля, безліч усмішок та позитивний настрій!