1 січня 2021 року відзначається 112-річчя від дня народження Степана Бандери – великого сина України, провідника ОУН, керманича, стратега української визвольної боротьби, що став символом Духу нації. Степан Бандера – це герой XX століття, людина-легенда, найвидатніша особа всієї історії України. Саме Бандера врятував честь України в XX столітті та зумів організувати народ на відчайдушну боротьбу за батьківщину.
Львівський національний аграрний університет вшановував і вшановує українського Героя й провідника Степана Бандеру, адже свого часу він навчався в Дублянах на рільничо-лісовому факультеті. Культурному життю студентів-українців на той час можна було позаздрити: воно вирувало. Значним осередком цього життя був Народний дім «Просвіта». Степан неодноразово виступав з доповідями й рефератами. Відвідував драмгурток і хор. Ну, і, звісно, Степан Бандера був відмінником навчання, зразковим студентом, брав участь в українському націоналістичному житті. Був членом українського товариства студентів «Основа», гуртка рільників, деякий час був у товариствах «Сокіл-Батько» і «Луг» у Львові. Степан Андрійович своїм життям довів, що боротися за Україну потрібно постійно, щодня.


Постать Бандери як борця за незалежність регулярно відзначається на державному рівні, а його іменем називають вулиці в українських містах. Адже поки є герої – є нація, є народ, є Україна.
У день народження Степана Бандери пропонуємо переглянути художньо-документальний фільм «Степан Бандера: незламний борець за волю України», який був створений та презентований у ЛНАУ з нагоди 20-річчя Музею Степана Бандери у 2019 році (автор – Ірина Фостяк, керівник інформаційного відділу ЛНАУ, сценарист – Антоніна Білик, директор Музею Степана Бандери).
Ім’я Степана Бандери назавжди увійшло в історію української нації. Воно блискуче і переможно записане в історію великої визвольної боротьби нашого народу.

Хай буде вічна слава його світлій пам’яті!
Хай живе Степан Бандера!
Слава Україні!!!