6 жовтня 2022 року здобувачі освіти спеціальності 101 «Екологія» Львівського фахового коледжу ЛНУП під керівництвом кураторки групи Юлії Боруцької та разом із заступницею директора з виховної роботи Наталією Доценко відвідали музей Степана Бандери у Львівському національному університеті природокористування.
Думки борця за відбудову самостійної соборної Української держави, відчайдушного борця проти комунізму та фашизму, українського політичного діяча, одного із чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, голови Проводу ОУН Степана Бандери (1909–1959) зараз актуальні, як ніколи. Саме Бандера підніс український націоналізм до найвищої жертовності. І сьогодні, під час повномасштабної війни, особливого звучання набув його знаменитий вислів: «Коли поміж хлібом і свободою народ обирає хліб, він зрештою втрачає все, в тому числі і хліб. Якщо народ обирає свободу, він матиме хліб, вирощений ним самим і ніким не відібраний».
Здобувачі освіти оглянули експозицію музею, яка висвітлює тему національно-визвольних змагань українського народу у XX ст., навчання Степана Бандери у 1928–1933 рр. на рільничо-лісовому факультеті в Дублянах, його участь в українському національному житті краю і високу політичну активність.
Студенти та викладачі коледжу висловили щиру вдячність директорці музею Степана Бандери Яні Борщ за проведену екскурсію і надзвичайно цікаву розповідь.