25 березня 2024 року відбулось засідання ректорату Львівського національного університету природокористування.
Розпочав засідання в.о. ректора Василь Лопушняк з питання про анкетування студентів ОС «Бакалавр» і «Магістр» стосовно причин пропуску навчальних занять. Перший проректор Ірина Федів ознайомила присутніх з проміжними результатами цього анкетування. В обговоренні акцентувалась увага на таких причинах, як «психологічний стан (стрес, депресія тощо)» і «відсутність мотивації», а також на основних коментарях респондентів щодо надання освітніх послуг.

За результатами обговорення в.о. ректора дав ряд доручень:
- Психологу університету підсилити психологічний супровід здобувачів вищої освіти через розробку спеціальних програм і заходів, які направлені на надання різнопланової психологічної допомоги.
- Завідувачам кафедр провести аналіз навчального матеріалу на предмет актуальності та відповідності сучасним потребам виробництва.
- Активніше розвивати дуальну форму освіти, де до 70% навчального часу – це практична підготовка.
Проректор з наукової роботи Богдан Гулько доповів про розширення міжнародної співпраці через підписання низки договорів з ЗВО Польщі та Португалії. Також проректор наголосив на поданні матеріалу для формування віртуальної виставки досягнень у науковій, освітній та соціальній сферах діяльності до 01.04.2024.
Керівник Навчально-методичного відділу забезпечення якості вищої освіти Олег Микула акцентував увагу на необхідності формування переліку конкурсних пропозицій вступної кампанії 2024 р. і розподілу ліцензійного обсягу для кожної конкурсної пропозиції.
Відповідальний секретар приймальної комісії Людмила Гнатишин проінформувала про порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.
Проректор з адміністративно-господарської роботи Василь Друзюк доповів про завершення опалювального сезону в університеті 26.03.2024 та про хід ремонтних робіт щодо облаштування побутових приміщень для здобувачів вищої освіти з особливими освітніми потребами.
Керівник відділу з організації виховної роботи студентів Оксана Качмар проінформувала про стан підготовки виховних заходів в університеті, а саме: про організацію майстер-класів з писанкарства; про проведення виховних годин із залученням капелана і психолога університету; про підготовку до реколекцій.
Декани факультетів Павло Колодій, Андрій Мазурак, Володимир Ковалів, Степан Ковалишин, доцент кафедри генетики, селекції та захисту рослин Галина Косилович, директор Навчально-наукового інституту заочної та післядипломної освіти Галина Мацьків доповіли про поточну роботу і завдання на тиждень. За результатами обговорення поданої інформації прийнято наступні рішення: продовжити профорієнтаційну роботу серед випускників ЗОШ та коледжів, враховуючи правила прийому на навчання 2024 р.; продовжити удосконалення навчальних планів для навчання за дуальною формою; продовжити роботу щодо обговорення ОП зі стейкхолдерами; розпочати підготовку здобувачів за робітничою спеціальністю «Тракторист-машиніст» категорії А1.
Начальник відділу кадрів Ольга Туркот доповіла про стан оформлення військових документів згідно з вимогами чинного законодавства України у призовників, військовозобов’язаних та резервістів на 2024 рік.
Головний бухгалтер університету Іванна Черняк акцентувала увагу на розрахунку вартості навчання за спеціальностями під час вступу на контракт у 2024 році.
Голова профспілки Роман Шмиг проінформував про результати та плани благодійних акцій в університеті та про необхідність висвітлити звіт про надану допомогу ЗСУ на сайті університету й офіційних сторінках університету в соціальних мережах.
Головний учений секретар Наталія Стойко доповіла про стан підготовки до Вченої ради ЛНУП.