4 жовтня 2018 року відбулося засідання вченої ради Львівського національного аграрного університету, на якому було розглянуто основні завдання колективу університету у 2018–2019 навчальному році.

Заслухавши та обговоривши доповіді першого проректора, професора В.М. Боярчука, проректора з наукової роботи, в.о. професора І.Б. Яціва, проректора з НПР і АСП М.В. Кічури, директора ННІЗПО, професора С.М. Онисько та керівника підрозділу з організації виховної роботи студентів університету О.В. Качмар, вчена рада відзначила, що підготовка до нового навчального року була проведена на високому рівні. Затверджено подальший план розвитку структурних підрозділів та університету загалом.

Окремим питанням було розглянуто результати Міжнародного науково-практичного форуму у ЛНАУ. У доповіді проректора з наукової роботи, в.о. професора І.Б. Яціва було зазначено, що в рамках проведеного у ЛНАУ ХІХ Міжнародного науково-практичного форуму (19-21 вересня 2018 р.) відбулося 7 конференцій. Їхніми учасниками стали близько 200 вітчизняних і зарубіжних науковців, які представили 120 доповідей. Активну участь у роботі форуму взяли численні делегації вчених Польщі і Туреччини, у матеріалах форуму надруковані праці представників Латвії і Литви. Водночас наголошено, що в перспективі участь зарубіжних учених у роботі форуму для підтвердження ним статусу міжнародного потрібно розширювати. Саме тому вчена рада прийняла рішення активізувати розвиток контактів з університетами і науковими установами – партнерами університету з метою розширення присутності зарубіжних делегацій у роботі міжнародних конференцій, котрі організовує ЛНАУ.

На цьому ж засіданні вченої ради було заслухано звіт відповідального секретаря приймальної комісії, доцента О.В. Грицини, яка зазначила, що у 2018 році набір студентів був проведений відповідно до ліцензованих обсягів та доведеного обсягу державного замовлення. Недовиконання обсягів державного замовлення не було. Заслухавши звіт, вчена рада постановила, що необхідно значно підвищити результативність профорієнтаційної роботи серед шкільної молоді та випускників коледжів.

На вченій раді також розглянуто низку оперативних питань, що стосуються діяльності університету.