21 грудня 2019 року відбулось засідання Вченої ради Львівського національного аграрного університету, основним питанням порядку денного якого був огляд результатів міжнародної діяльності ЛНАУ за 2019 рік. Заслухавши доповіді начальника відділу міжнародних зв’язків Ольги Іщенко, деканів факультетів Ярослава Янишина, Степана Ковалишина, Володимира Бальковського, Андрія Мазурака, Михайла Ступеня та заключну доповідь голови комісії з підготовки питання, проректора з наукової роботи Ігоря Яціва, Вчена рада оцінила результати цього виду роботи як задовільні.

Зокрема, було зазначено, що у 2019 році міжнародна діяльність університету відзначилась збільшенням обсягів академічної мобільності, міжнародних прийомів, грантової діяльності. Відзначено успішну участь ЛНАУ у масштабній грантовій програмі ЄС ЕРАЗМУС+.

За напрямками «Розвиток потенціалу вищої освіти» (ЕРАЗМУС+ KA2) та «Система забезпечення якості освіти в Україні» у 2019 році університет став переможцем у конкурсі міжнародних грантових проєктів. Також університет братиме участь у проєкті «Розвиток інновацій в аграрному секторі як основа для створення кластерів на принципах сталого розвитку», реалізація якого розпочнеться з 2020 року.

За програмою ЕРАЗМУС+ «Кредитна мобільність» виконуються 4 проєкти із університетами країн ЄС: з університетом м. Ллейда (Іспанія), Каунаським університетом прикладних наук (Литва),  Технологічно-природничим університетом ім. Яна і Єнджея Снядецкіх (м. Бидгощ, Польща), Краківським аграрним університетом імені Гуго Коллонтая (Польща). У 2019 році участь у відповідних програмах брали 6 викладачів Львівського національного аграрного університету.

У 2019 році була відновлена угода, за якою Львівський НАУ бере участь у рамках програми Балтійських університетів (BUP). Тематика співпраці – інтернаціоналізація  в університетах Швеції, України і Білорусії.

Завдяки співпраці із закордонними партнерами та стейкхолдерами в університеті у 2019 році було відкрито ряд навчально-наукових лабораторій, зокрема лабораторію технічних вимірювань фірми МІКРОТЕХ, лабораторію фірми HORSCH, лабораторію комп’ютерного моделювання, лабораторію сучасної автомобільної техніки, лабораторію технологій машинобудування ТзОВ «СіЕфТі», лабораторію сільськогосподарських  машин  фірми ELWORTі.

Продовжувалася практика стажування науково-педагогічних працівників за кордоном. У 2019 році стажування в зарубіжних університетах проходили 98 науково-педагогічних працівників університету.

Упродовж 2019 року науково-педагогічні працівники університету брали участь у міжнародних наукових конференціях, семінарах, круглих столах тощо, а студенти університету у 2019 році продовжували проходити практику за кордоном з мовним стажуванням  та навчатися за програмою подвійних дипломів.

Важливим питанням засідання Вченої ради було затвердження Правил прийому на навчання у Львівському національному аграрному університеті у 2020 році. Відповідальний секретар приймальної комісії Юлія Голячук доповіла членам Вченої ради про основні нововведення, які очікуються під час вступної кампанії 2020 року.

Головний учений секретар Ірина Федів доповіла щодо питань «Про внесення змін до Положення про критерії, правила і процедури оцінювання діяльності науково-педагогічних працівників, кафедр і факультетів Львівського національного аграрного університету», а також «Про результати роботи Конкурсної комісії з розгляду заяв на заміщення вакантних посад працівників університету, обрання директорів Чернівецького та Тлумацького коледжу ЛНАУ».

раховуючи рекомендацію трудових колективів Чернівецького та Тлумацького коледжів ЛНАУ, Вчена рада шляхом таємного голосування одностайно обрала Наталію Ністорівну Сорочан директором Чернівецького коледжу ЛНАУ, а Дмитра Юрійовича Боднарчука – директором Тлумацького коледжу ЛНАУ.

Також на засіданні Вченої ради було розглянуто ряд важливих питань, які стосувались публікаційно-видавничої активності  викладачів та поточної діяльності університету.

На завершення голова Вченої ради, ректор ЛНАУ Володимир Снітинський привітав членів Вченої ради з прийдешніми святами та побажав їм та всьому колективу ЛНАУ щасливого Нового 2020 року і веселого Різдва Христового.