23 березня 2021 року відбулось засідання Вченої ради Львівського національного аграрного університету в онлайн-форматі.

На початку засідання ректор університету, академік Володимир Снітинський вручив диплом доктора філософії Івану Зрайлу, який захистив у разовій спеціалізованій вченій раді університету дисертацію за спеціальністю «Економіка», після чого перейшли до виконання запланованого порядку денного.

Основними питаннями порядку денного засідання були наступні:

1. Про стан наукової та науково-технічної діяльності у Львівському національному аграрному університеті у 2020 році та перспективи на 2021 рік.

Доповідали: проректор з наукової роботи Ігор Яців, декан факультету агротехнологій і екології Володимир Бальковський, декан факультету будівництва та архітектури Андрій Мазурак, в.о. декана факультету механіки та енергетики Степан Ковалишин, в.о. декана економічного факультету Володимир Ковалів, в.о. декана землевпорядного факультету Наталія Стойко.

Заслухавши та обговоривши звіти та інформацію доповідачів, Вчена рада відзначила, що колективом університету впродовж звітного періоду науково-дослідна робота здійснювалася на належному рівні. Зокрема, у доповідях було акцентовано на досягненнях та результатах комерціалізації наукової діяльності, охарактеризовано стан видавничо-публікаційної, патентної діяльності, участь науково-педагогічних працівників у вітчизняних та міжнародних конкурсах наукових робіт, детально проаналізовано результати роботи молодих вчених та здобувачів вищої освіти.

Разом з тим, Вчена рада відзначила необхідність підвищення кадрового рівня університету шляхом збільшення кількості докторів наук та молодих вчених, зокрема через підготовку останніх в аспірантурі, модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази для проведення наукових досліджень, та потребу у підвищенні ефективності роботи кафедр університету щодо участі у міжнародних наукових проєктах і отримання грантів.

Як підсумок, звіт про наукову та науково-технічну діяльність університету у 2021 році був затверджений, а робота визнана задовільною.

2. Про розширення переліку освітніх програм для підготовки за ОС «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії» у Львівському національному аграрному університеті. Доповідав перший проректор Віталій Боярчук.

На підставі пропозицій від факультетів Вченою радою було прийнято рішення розширити перелік освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів.

До цього переліку внесли такі освітні програми:

- 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» (ОС «Доктор філософії»);

- 274 «Автомобільний транспорт» (ОС «Доктор філософії»);

- 126 «Інформаційні системи та технології» (ОС «Магістр»);

- 122 «Комп’ютерні науки» (ОС «Бакалавр»);

- 206 «Садово-паркове господарство» (ОС «Бакалавр»);

- 022 «Дизайн» (ОС «Бакалавр»).

3. Про затвердження програм вступних випробувань та програм проведення співбесід для проведення вступної кампанії 2021–2022 н.р.

Доповідала відповідальний секретар приймальної комісії Юлія Голячук.

Окрім цього, на засіданні Вченої ради було розглянуто ряд поточних питань, які стосуються оперативної діяльності університету.