15 березня 2022 року відбулось онлайн-засідання Вченої ради Львівського національного університету природокористування, на якому було розглянуто ряд питань з організації освітнього процесу в умовах воєнного стану.
Відповідно до Закону України від 24 лютого 2022 року №2102-ІХ «Про затвердження Указу Президента України „Про введення воєнного стану в Україні“», у зв’язку з введенням в дію Указу Президента України №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», на виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 07 березня 2022 року №235 прийнято рішення замінити атестацію у формі захисту кваліфікаційної роботи здобувачів ОС «Бакалавр» (окрім спеціальності 191 «Архітектура та містобудування») усіх форм навчання на атестаційний екзамен.
Також ректор Володимир Снітинський ознайомив членів Вченої ради з основними вимогами щодо проведення занять в цей непростий період, ключовими положеннями, які розглядались Спілкою ректорів України та винесені на розгляд Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій.
Варто наголосити на тому, що в разі, якщо здобувач освіти перебуває в лавах Територіальної оборони ЗСУ або не може доєднуватись до занять в дистанційній формі через різні обставини, пов’язані з російсько-українською війною, йому може бути оформлено індивідуальний графік навчання (для цього необхідно звернутись у відповідний деканат). Якщо здобувач освіти перебуває в лавах Збройних сил України – йому надається академічна відпустка.