22 жовтня 2015 р. відбулася вчена рада Львівського НАУ, на якій було розглянуто питання «Про стан і перспективи навчально-методичної і профорієнтаційної роботи  на факультетах університету та у ННІ заочної та післядипломної освіти».
Заслухавши і обговоривши доповіді деканів факультетів С.Й Ковалишина, В.І. Лопушняка, А.В. Мазурака, М.Г. Ступеня, Я.С. Янишина та директора ННІ заочної та післядипломної освіти С.М. Онисько, вчена  рада відзначила, що колектив університету продовжує вдосконалювати форми навчально-методичної  роботи, зміцнює матеріально-технічну базу, працює над підвищенням рівня практичної підготовки студентів, вдосконалює навчальний процес, видає методичну літературу, вдосконалює тематику і методику виконання дипломних та курсових проектів (робіт), розширює форми та методи профорієнтаційної роботи.
Розширення автономії університету відповідно до закону України «Про вищу освіту» висуває нові завдання щодо подальшого розвитку університету та його виходу на міжнародний рівень визнання, тому вчена рада визнала за необхідне акредитувати нові спеціальності на землевпорядному факультеті, факультеті механіки та енергетики, на факультеті агротехнологій та екології, а також підготувати документи для ліцензування освітньої діяльності у сфері вищої освіти третього освітньо-наукового рівня. Поставлено завдання вдосконалити документацію навчального процесу відповідно до Постанови кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 р.№266
Вчена рада вирішила оновити методичні матеріали для проведення атестації здобувачів вищої освіти, переглянути програми практичної підготовки та робочі програми практик для всіх напрямків підготовки та спеціальностей, продовжити вдосконалення сайту університету.
Прийнято рішення підвищити значення студентського самоврядування в університеті, в тому числі залучити його представників до профорієнтаційної роботи у школах і коледжах.
Вчена рада визнала стан навчально-методичної і профорієнтаційної  роботи на факультетах університету та у ННІ заочної та післядипломної освіти задовільним.