27 серпня відбулося засідання вченої ради ЛНАУ, на порядок денний якої було винесене питання про результати вступної кампанії у 2015 році.

 

Підготовка до вступної кампанії розпочалася в університеті у вересні 2014 р. Приймальна комісія університету спільно з деканами факультетів у березні провела щорічний День відкритих дверей, на який завітали понад 700 майбутніх абітурієнтів-випускників ЗОШ Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Хмельницької, Чернівецької областей та ВНЗ І–ІІ рівнів акредитацій, зокрема коледжів, що входять у структуру університету та інших навчальних закладів. Слід відзначити роботу деканів та викладачів факультетів, які провели зустрічі зі школярами майже у всіх школах західних областей, ознайомили їх з університетом, а також умовами вступу до ЛНАУ. Викладачі університету відвідали 345 ЗОШ та 38 коледжів Львівської, Волинської, Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької, Житомирської, Хмельницької та Вінницької областей. Кількість випускників, які зацікавились університетом, становила 3520 осіб, що на 246 осіб більше, ніж у 2014 році. З метою розповсюдження рекламної інформації про університет прес-центр ЛНАУ випустив буклети, оголошення різних форматів, календарі, інформаційні повідомлення, газети тощо.

 

За даними приймальної комісії на денну форму навчання для здобуття ступеня «Бакалавр» було подано 5810 заяв. Із загальної кількості заяв – 2090 у електронній формі. На заочну форму навчання було подано 607 заяв.

 

В 2015 н.р. на денну форму навчання для здобуття ступеня «Бакалавр» зараховано 668 осіб (в т. ч. 437 абітурієнтів на місця держбюджетного фінансування, що складає 100 % від доведених обсягів державного замовлення на підготовку фахівців з відповідних напрямів підготовки). На навчання за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб зарахована 231 особа.

 

309 осіб вступили на основі ОКР «Молодший спеціаліст» для навчання за скороченим терміном (в т. ч. 237 осіб на місця держбюджетного фінансування та 162 особи на договірній основі).

 

Загальний конкурс на здобуття ступеня «Бакалавр»  склав 7,8 особи на одне бюджетне місце. Із загальної кількості зарахованих  осіб 75% становить сільська молодь.

 

 

На заочну форму навчання для здобуття ступеня «Бакалавр» зараховано 432 особи (в т. ч. 134 абітурієнти на місця держбюджетного фінансування, що складає 100 % від доведених обсягів державного замовлення на підготовку фахівців з відповідних напрямів підготовки). На навчання за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб було зараховано 298 осіб. Загальний конкурс щодо поданих заяв на одне бюджетне місце склав 4,9 особи.

 

Із загальної кількості зарахованих на заочну форму навчання випускників коледжів зараховано 388 осіб (з них 110 осіб – на місця держбюджетного фінансування та 278 осіб на договірній основі).

 

На ОКР «Спеціаліст» денної форми навчання зараховано 217 студенти (в т. ч. 188 осіб на місця держбюджетного фінансування, що складає 100 % від доведених обсягів державного замовлення на підготовку фахівців даного рівня). На навчання за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб зараховано 29 осіб.

 

На ОКР «Спеціаліст» заочної форми навчання зараховано 230 студенти (в т. ч. 98 осіб на місця держбюджетного фінансування, що складає 100 % від доведених обсягів державного замовлення на підготовку фахівців даного рівня). На навчання за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб зараховано 132 особи.

 

Для здобуття ступеня «Магістр» денної форми навчання було зараховано 348 студентів (в т. ч. 215 осіб на місця держбюджетного фінансування). На навчання за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб зараховано 133 особи.

 

Для здобуття ступеня «Магістр» заочної форми навчання зараховано 160 студентів (в. т. ч. 79 осіб на місця держбюджетного фінансування, що складає 100 % від доведених обсягів державного замовлення на підготовку фахівців даного рівня). На навчання за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб була зараховано 81 особа.

 

Загальна кількість вступників в 2015 році становить 2059 осіб (в т. ч. 1151 особа на місця держбюджетного фінансування та 908 осіб на контрактну форму навчання). На денну форму навчання зараховано  1238 осіб, на заочну – 822 особи.

 

Окрім вступної кампанії, на вченій раді розглянули питання щодо стану готовності університету та коледжів до початку нового начального року. Підготовку до нового навчального року визнали задовільною.