29 березня 2023 року відбулось засідання Вченої ради Львівського національного університету природокористування.
Розпочав засідання ректор університету, академік НААНУ Володимир Снітинський, який вручив атестат доцента науково-педагогічним працівникам університету: Галині Бережницькій (доцент кафедри права), Віталію Левонюку (доцент кафедри електротехнічних систем), Анжелі Кузі (доцент кафедри гуманітарної освіти), Ользі Туркот (доцент кафедри права), Інні Тригубі (доцент кафедри генетики, селекції та захисту рослин). Ректор привітав доцентів та побажав їм подальших успіхів в освітній та науковій діяльності.
Далі перейшли до розгляду питань порядку денного.

1. Про стан та перспективи розвитку відокремлених структурних підрозділів ЛНУП.
Доповідав керівник Навчально-методичного відділу із забезпечення якості вищої освіти Олег Микула. Під час обговорення даного питання відзначено, що підготовка фахівців на рівні фахового молодшого бакалавра є важливою складовою діяльності ЛНУП. У структурі університету 8 фахових коледжів, в яких навчається 5429 студентів та працює 508 педагогів. Фахові коледжі забезпечують комплексний підхід до вирішення завдань професійної орієнтації студентів, реалізації принципів ступеневої освіти, забезпечення загальнодержавних і регіональних потреб у кваліфікованих кадрах. Разом з тим недостатньо забезпечується інноваційна діяльність, малоефективна інформаційна та профорієнтаційна робота, не повною мірою використовується матеріально-технічна база ЛНУП для удосконалення освітнього процесу, а кадрове, навчально-методичне та матеріально-технічне забезпечення окремих спеціальностей потребує удосконалення відповідно до ліцензійних умов провадження освітньої діяльності. Також у зв’язку із прийняттям Закону України «Про передфахову вищу освіту» актуальною є адаптація освітньо-професійних програм до вимог прийнятих стандартів фахової передвищої освіти, а також їх узгодження з освітньо-професійними програмами бакалаврського рівня для забезпечення якісної ступеневої освіти.

2. Про стан розробки освітніх програм та навчальних планів підготовки здобувачів освіти у ЛНУП та його фахових коледжах на 2023–2024 н.р.
Доповідала перший проректор ЛНУП Ірина Федів. Відзначено, що попри запровадження системи постійного моніторингу процесу розробки освітніх програм та навчальних планів на 2023–2024 н.р. залишаються проблеми, наявність яких характерна для університету та його структурних підрозділів, зокрема: недостатнє врахування напрямку діяльності університету, низький рівень актуалізації та оновлення навчальних планів, штучне роздуття кількості дисциплін, відсутність реальної системи моніторингу та оцінки якості навчання, недостатнє врахування потреб студентів та ринку праці, часткова невідповідність процесу формування освітніх програм та навчальних планів вимогам нормативно-правових актів.

3. Про дотримання академічної доброчесності науково-педагогічними працівниками та здобувачами вищої освіти ЛНУП.Доповідала перший проректор ЛНУП Ірина Федів. При обговоренні даного питання відзначено, що у ЛНУП функціонує система, яка забезпечує академічну доброчесність. Ця система включає «Положення про академічну доброчесність у Львівському національному університеті природокористування», «Положення про систему виявлення та запобігання академічному плагіату у Львівському національному університеті природокористування за допомогою антиплагіатної інтернет-системи StrikePlagiarism», а також інші внутрішні нормативні документи, які регулюють питання забезпечення академічної доброчесності. У ЛНУП здійснюється перевірка навчальних, кваліфікаційних, науково-методичних та наукових робіт на наявність ознак академічного плагіату, проводяться опитування викладачів та здобувачів щодо дотримання академічної доброчесності. Однак доцільно збільшити кількість заходів, спрямованих на запобігання порушенням академічної доброчесності, зокрема проводити для студентів і викладачів систематичні інформаційні кампанії та навчання правил етики у науковій та навчальній діяльності, а також запровадити процедуру підписання декларацій про академічну доброчесність з боку студентів та викладачів.

4. Про присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам університету: професора кафедри земельного кадастру Руслані Таратулі; доцента кафедри екології Андрію Дидіву; доцента кафедри технологій у рослинництві Руслані Панасюк; доцента кафедри технологій у рослинництві Марії Тирусь; доцента кафедри іноземних мов Ірині Турчин.
За результатами голосування Вчена рада підтримала усі кандидатури.

5. Про висунення кандидатури в.о. завідувача кафедри геодезії та геоінформатики, д.е.н. Романа Ступеня на здобуття стипендії Верховної Ради України для молодих учених-докторів наук.
За результатами голосування Вчена рада підтримала кандидатуру Романа Ступеня.