24 квітня 2023 року відбулось засідання Вченої ради Львівського національного університету природокористування, на якому розглядались питання вступної кампанії 2023 року.
Розпочав засідання ректор університету, академік НААНУ Володимир Снітинський, який привітав з днем народження декана факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій С.Й. Ковалишина та першого проректора І.М. Федів та побажав їм міцного здоров’я, щасливої долі, успіхів у роботі та здійснення мрій.
Доповідала відповідальний секретар Приймальної комісії ЛНУП Юлія Голячук.
1. Про затвердження Правил прийому на навчання для здобуття вищої освіти у Львівському національному університеті природокористування в 2023 році та затвердження Правил прийому на навчання до відокремлених структурних підрозділів Львівського національного університету природокористування у 2023 році.
У ході питання заслухано та обговорено основні положення Правил прийому 2023 року, які складені відповідно до Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України 15 березня 2023 року № 276, та Порядку прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2023 році, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України 15 березня 2023 року № 277.


2. Про затвердження розподілу місць ліцензованих обсягів набору ОС «Бакалавр», ОС «Магістр» за спеціальностями для здобуття освіти за денною та заочною формами навчання в ЛНУП в 2023 році.
Під час розгляду даного питання проінформовано про розподіл місць ліцензованих обсягів набору ОС «Бакалавр», ОС «Магістр» за спеціальностями для здобуття вищої освіти за денною та заочною формами навчання в ЛНУП у 2023 році. Запропоновано повноваження щодо перерозподілу ліцензованих обсягів набору ОС «Бакалавр», ОС «Магістр» за спеціальностями денної та заочної форм навчання у 2023 році делегувати Приймальній комісії ЛНУП.
3. Про затвердження «Положення про Приймальну комісію ЛНУП», «Положення про апеляційну комісію ЛНУП», «Положення про проведення фахових вступних випробувань», «Положення про проведення вступних випробувань для іноземців та осіб без громадянства», «Положення про проведення вступних випробувань у формі співбесіди», «Положення про умови та порядок проведення вступних іспитів у формі творчого конкурсу», «Положення про проведення вступних іспитів до аспірантури», «Положення про мотиваційний лист під час вступу до ЛНУП для здобуття вищої освіти».
Висвітлено короткий зміст основних положень щодо організації роботи Приймальної комісії ЛНУП у 2023 році, які відповідають чинним нормам, зокрема Положенню про приймальну комісію вищого навчального закладу, затвердженому Наказом Міністерства освіти і науки України від 15 жовтня 2015 року № 1085.
4. Про затвердження програм фахових вступних випробувань для здобуття ОС «Магістр», програми фахових співбесід для здобуття ОС «Бакалавр» за іншою спеціальністю, програми творчих конкурсів для здобуття ОС «Бакалавр», програм вступних іспитів до аспірантури.
Ознайомлено зі змістом програм вступних випробувань під час вступу на навчання до ЛНУП згідно з порядком і правилами прийому.