10 липня 2023 року відбулось засідання Вченої ради Львівського національного університету природокористування.
Розпочав Вчену раду ректор Володимир Снітинський, надавши слово завідувачу кафедри економіки, професору Георгію Черевку, який проінформував присутніх про візит до SGGW (Варшава, Польща) на Міжнародну конференцію «Czynniki rozwoju gospodarczego ze szczególnym uwzględnieniem obszarów wiejskich», присвячену 70-річчю відомого вченого, доктора економічних наук, професора Богдана Клепацького – професора Honoris Causa Львівського національного університету природокористування з 2001 року.
Після цього перейшли до розгляду питань порядку денного.


1. Про стан публікацій в індексованих виданнях науково-педагогічних працівників Львівського національного університету природокористування у 2022–2023 навчальному році доповів проректор з наукової роботи Богдан Гулько, який відзначив, що впродовж 2022–2023 навчального року за результатами науково-дослідної діяльності науково-педагогічні працівники університету опублікували 181 наукову працю у журналах, індексованих у Scopus і Web of Science, що на 30% більше ніж у 2021–2022 н.р. Однак на основі аналізу опублікованих наукових статей в індексованих виданнях у розрізі кафедр та факультетів і кількості цитувань цих статей Вчена рада ухвалила зобов’язати науково-педагогічних працівників університету до публікації щорічно не менше однієї наукової статті на одну штатну одиницю у виданнях, індексованих у наукометричних базах Scopus і Web of Science, а також враховувати результативність наукової роботи науково-педагогічних працівників за показниками опублікованих наукових статей у виданнях Scopus і Web of Science при розподілі навчального навантаження на 2023–2024 н.р.
2. Про внесення змін до Правил прийому на навчання для здобуття вищої освіти у Львівському національному університеті природокористування в 2023 році та до Правил прийому на навчання до відокремлених структурних підрозділів ЛНУП у 2023 році доповідала відповідальний секретар Приймальної комісії Юлія Голячук, яка проінформувала про зміни, затверджені наказом МОН № 786 від 27.06.2023 р., зареєстровані в Міністерстві юстиції України 29.06.2023 р. за № 1087/40143. Зокрема: реєстрація заяв на участь у співбесіді замість ЄВІ, фаховому іспиті, фаховому іспиті замість ЄФВВ розпочинається 1 липня та закінчується о 18:00 год. 16 липня; додано категорії осіб, що користуються спеціальними умовами вступу: Квота-1 – особи, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України; діти загиблих (померлих) осіб, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, переводяться в обов’язковому порядку на вакантні місця державного або регіонального замовлення в разі зарахування на навчання за іншими джерелами фінансування на відкриту або фіксовану конкурсну пропозицію.