23 серпня 2023 року відбулось перше у новому навчальному році засідання Вченої ради Львівського національного університету природокористування. Розпочалось засідання з привітання ректора Володимира Снітинського з Днем Державного Прапора України, який є символом свободи і боротьби за незалежність, та урочистого внесення Прапора в актову залу університету.
Пізніше перейшли до реалізації порядку денного:
1. Про завдання з навчальної, наукової, виховної, господарської діяльності для колективу ЛНУП на 2023–2024 н.р. доповідали перший проректор Ірина Федів, проректор з наукової роботи Богдан Гулько, проректор з навчально-виховної роботи Юрій Дубневич, керівник НМВЗЯВО Олег Микула.
2. Про основні завдання відокремлених структурних підрозділів ЛНУП на 2023–2024 н. р. доповідала головний учений секретар Наталія Стойко.
3. Про удосконалення структури ЛНУП доповідала перший проректор Ірина Федів.


За результатами роботи Вченої ради було прийнято ряд рішень:
1. Розпочати 2023–2024 н.р. 4 вересня 2023 року (для студентів денної форми навчання ОС «Бакалавр» в очному форматі, ОС «Магістр» у змішаному форматі; для фахових коледжів рекомендувати очну/змішану форму навчання та початок навчального року з 4 вересня 2023 року). Посвяту у студенти ЛНУП провести 1 вересня.
2. Підготувати та розмістити на освітній платформі Moodle навчальний контент дисциплін, забезпечити готовність аудиторій, лабораторій, відповідного обладнання, комп’ютерної техніки до проведення навчальних занять зі студентами.
3. Забезпечити підписання та дотримання принципів Декларації про дотримання академічної доброчесності усіма учасниками освітнього процесу.
4. Продовжити цифровізацію університету і фахових коледжів через вдосконалення системи формування освітніх програм та навчальних планів, запровадження електронного індивідуального плану викладачів, плану роботи кафедри і поглиблення цифрової трансформації усієї діяльності.
5. Науковим групам факультетів університету забезпечити подання заявок на конкурси проєктів наукових досліджень і розробок, що будуть організовані МОН України, Державним фондом фундаментальних досліджень, Erasmus, InterReg Next, Horizon Europe, EU Life тощо.
6. Посилити контроль за організацією, виконанням та впровадженням результатів наукової роботи науково-педагогічних працівників, аспірантів та студентів.
7. Запровадити диференціацію оплати праці науково-педагогічних працівників університету відповідно до рейтингу.
8. У фахових коледжах університету підвищити якість викладання предметів загальноосвітньої підготовки (українська мова, математика, історія України, іноземна мова, фізика, хімія, біологія, географія) для покращення результатів національного мультипредметного тесту.
9. Розвивати військово-патріотичний напрям підготовки студентів на заняттях з фізичного виховання. З цією метою в університеті запроваджено викладання нової дисципліни «Фізичне виховання та основи захисту України», яка, окрім фізичного виховання і основ здорового способу життя, включатиме елементи тактичної медицини, поводження зі зброєю, керування дронами.
10. Провести удосконалення структури університету:
- створити кафедру фізики, інженерної механіки та безпеки виробництва шляхом об’єднання кафедр фізики та інженерної механіки і управління проєктами та безпеки виробництва;
- перейменувати кафедру фізичного виховання на кафедру фізичного виховання та довійськової підготовки;
- перейменувати кафедру підприємництва, торгівлі та біржової діяльності на кафедру підприємництва та торгівлі.
Підсумовуючи результати засідання, ректор Володимир Снітинський наголосив на викликах і можливостях, які можуть очікувати університет та його відокремлені структурні підрозділи у новому навчальному році, побажав усім здоров’я, оптимізму, успіхів, творчого натхнення і, найголовніше, перемоги над російським агресором. На завершення усі присутні виконали гімн України.