11 квітня 2024 року відбулося засідання Вченої ради Львівського національного університету природокористування.
Розпочав засідання голова Вченої ради в.о. ректора Василь Лопушняк, який виніс пропозицію затвердити порядок денний, після чого перейшли до його реалізації.
Відповідно до порядку денного із доповіддю «Тенденції функціонування ринку земель сільськогосподарського призначення в Україні» виступив завідувач кафедри геодезії та геоінформатики, професор Роман Ступень, який ознайомив присутніх зі станом ринку земель, економічним ефектом від купівлі-продажу земель в Україні та з впливом війни на цей процес. Під час обговорення увагу було акцентовано на врахуванні якісних характеристик ґрунтів за визначення вартості земельних ділянок, доцільності запровадження другого етапу ринку земель з січня 2024 року, формуванні вторинного ринку земель в Україні.

Про організацію та напрями вдосконалення виконання курсових і кваліфікаційних робіт (проєктів) у ЛНУП доповіла перший проректор Ірина Федів, в обговоренні виступив голова комісії з цього питання – керівник НМВЗЯВО Олег Микула. Було відзначено, що в університеті виконання кваліфікаційних і курсових робіт (проєктів) проводиться відповідно до затверджених стандартів вищої освіти і навчальних планів, під час їх написання використовуються сучасні інформаційні технології і спеціалізоване програмне забезпечення, керівництво роботами (проєктами) здійснюють кваліфіковані науково-педагогічні працівники. Проте було відмічено низку суттєвих недоліків: не повною мірою витримані процедурні моменти захисту курсових робіт (проєктів), зокрема щодо їх рецензування та перевірки на плагіат; не в повному обсязі відбувається розміщення електронних версій курсових робіт (проєктів) у хмарному сховищі Google Drive, а також зберігання паперових версій курсових робіт (проєктів) на кафедрах; потребує актуалізації тематика деяких курсових і кваліфікаційних робіт (проєктів); не виконується ухвала Вченої ради щодо розміщення електронних версій кваліфікаційних робіт (проєктів) у репозитарії ЛНУП. Для усунення цих недоліків Вчена рада прийняла рішення, які відображені в ухвалі.
Про стан організації виховної роботи зі студентами та діяльність студентського самоврядування в ЛНУП доповіли керівник Відділу з організації виховної роботи студентів Оксана Качмар, голова Профспілкової організації студентів і аспірантів Юрій Періг, голова Студентської самоврядної організації «Основа» Ернест Яроцький, в обговоренні виступив завідувач кафедри менеджменту ім. проф. Є.В. Храпливого, доцент Юрій Дубневич. Було відзначено, що виховна робота в університеті базується на добре сформованих традиціях, постійно вдосконалюється і відбувається у тісній співпраці всього колективу навчального закладу відповідно до Стратегії навчально-виховної роботи у ЛНУП на 2022–2027 навчальні роки за такими напрямами: національно-патріотичне, духовно-моральне, художньо-естетичне, фізичне, громадянське, політичне, соціальне, екологічне, військово-патріотичне виховання. Відзначаючи належний рівень організації виховної роботи зі студентами та діяльності студентського самоврядування за звітний період, на основі проведеного аналізу було прийнято низку рішень, які відображено в ухвалі. Також в.о. ректора Василь Лопушняк подякував Юрію Дубневичу за організацію якісного виховного процесу під час перебування на посаді проректора з навчально-виховної роботи.
Важливим питанням порядку денного було затвердження Правил прийому до ЛНУП для здобуття вищої освіти у 2024 році і Правил прийому до відокремлених структурних підрозділів ЛНУП для здобуття освіти у 2024 році. Відповідальний секретар приймальної комісії ЛНУП професор Людмила Гнатишин доповіла про: основні положення Правил прийому 2024 року; розподіл місць ліцензованих обсягів набору на ОС «Бакалавр», ОС «Магістр» за спеціальностями для здобуття вищої освіти за денною та заочною формами навчання в ЛНУП у 2024 році; основні положення щодо організації роботи приймальної комісії ЛНУП у 2024 році.
У контексті цього питання з інформативною доповіддю «Дослідження мотиваційних чинників вступу у ЛНУП: результати повторного анкетування першокурсників» виступив завідувач кафедри підприємництва та торгівлі, професор Юрій Губені.
Після розгляду основних питань порядку денного Вчена рада перейшла до обговорення низки проєктів положень, які регулюють освітню, наукову, матеріально-технічну діяльність університету. Усі розглянуті положення були успішно затверджені.