22-24 вересня у Львівському національному аграрному університеті відбувся ХХІ Міжнародний науково-практичний форум «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій». Такий захід у нашому університеті в другій половині вересня відбувається щорічно і вже давно отримав статус однієї з найважливіших подій у сфері аграрної науки України. Цьогоріч через карантинні обмеження наукові заходи в рамках форуму відбувалися дистанційно.

У форумі взяли участь понад 400 представників вітчизняних і зарубіжних закладів вищої освіти та наукових установ. Результати своїх наукових досліджень репрезентували вчені з Польщі, Болгарії, Білорусі, Молдови, Латвії, Литви, Словаччини, Туреччини. Українську науку на нинішньому форумі представляли вчені близько 30 вітчизняних університетів і науково-дослідних закладів, представники державних структур і бізнесу, громадських організацій.

У рамках форуму відбулося вісім науково-практичних конференцій на факультетах університету: «Розвиток сільськогосподарської освіти і кооперації»; «Організаційно-економічний механізм розвитку агропромислового комплексу і сільських територій»; «Системи виробництва продукції рослинництва на основі екологостабілізуючих заходів»; «Земельні відносини в контексті просторового розвитку сільських територій»; «Техніка та технології агропромислового виробництва»; «Розвиток енергетичних систем в агропромисловому комплексі»; «Архітектурні, конструктивні і технологічні рішення в сільському будівництві»; «Гуманітарні дослідження в аграрній сфері: філософський, історичний та мовознавчий аспекти».

Унаслідок наукових дискусій прийняті ухвали конференцій, які знайдуть відображення в плануванні й організації науково-дослідної роботи в університеті, виконанні разом з українськими й закордонними партнерами спільних наукових проєктів, впровадженні результатів досліджень у практику.