24 травня 2017 року у Науковій бібліотеці ЛНАУ відбулася зустріч з консулом Генерального консульства ЧР у Львові Ігорем Шедо. У рамках заходу консул Чеської Республіки відвідав Фонд стародруків та рідкісних видань Наукової бібліотеки для того, щоб ознайомитися із чеськомовною колекцією. На зустрічі були присутні завідувач кафедри права і підприємництва проф. Юрій Губені, декан економічного факультету Ярослав Янишин, працівники бібліотеки та директор Наукової бібліотеки Любов Пинда. Виставку підготувала Марія Павлюх – працівник бібліотеки, кандидат наук із соціальних комунікацій.

На сьогодні колекція складає близько тридцяти одиниць. Найстаріше чеське видання колекції вийшло друком 1848 року і написане готичним шрифтом. У колекції Наукової бібліотеки є праці з економіки, періодика («Господарські новини»), кореспонденція («Чеські господарські листи») та ін. Чеськими виданнями можуть вважатися також німецькомовні видання, які виходили на території Чехії під час окупації.

Консул ЧР у Львові Ігор Шедо виявив зацікавлення чеськомовною колекцією та Фондом стародруків і рідкісних видань. Під час зустрічі обговорено потенційну допомогу консула в упорядкуванні чеської колекції: створення галузевого покажчика, опису наукової літератури, дослідження головної тематики та оцифрування колекції за новітніми технологіями.

Закінчилася зустріч побажаннями тіснішої чесько-української співпраці у спільних наукових і дослідницьких проектах.