2 жовтня 2017 року у виставковому залі стародруків і рідкісних видань відбулися святкові заходи за участі колективу університетської бібліотеки. Привітати працівників прийшли проректор з наукової роботи, проф. І.Б. Яців та керівник відділу з організації виховної роботи студентів О.В. Качмар.

Директор наукової бібліотеки, к.і.н., доц. Л.А. Пинда, вітаючи колег з професійним святом, зазначила, що нас всіх єднає любов до книги, потреба в інтелектуальному спілкуванні, можливість надання користувачам різноманітної інформації. Бібліотека – наше покликання!

У своєму привітанні проф. І.Б. Яців зробив акцент на розвиток електронних ресурсів бібліотек, повідомивши, що ЛНАУ увійшов у список навчальних закладів України, яким наданий безкоштовний доступ до електронної бази Web of Science – однієї з провідних наукометричних баз даних.

Щирі вітання з професійним святом колектив бібліотеки отримав від О. Качмар, яка побажала творчого натхнення, нових звершень на теренах розбудови української науки, освіти, культури; невпинного зростання читацького попиту на книгу, інформацію, посилення авторитету бібліотеки у суспільстві.

Важливим моментом зібрання стало нагородження грамотами за багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм кращих працівників бібліотеки (С. Шафранська – зав. відділу, М. Грицевич – гол. бібліотекар, Л. Павлечко, Г. Дубенська – пров. бібліотекарі, М. Павлюх – бібліотекар І кат.).

З нагоди професійного свята працівників привітали колеги провідних бібліотек ВНЗ та видавництв України. Голова методичного об’єднання бібліотек ВНЗ ІІІ–IV рівня акредитації Західного регіону України, доц. В. Кметь побажав, щоб кожен із нас пізнав і розкрив простір Бібліотеки в собі – адже важливо, щоб це поняття означало не тільки місце праці чи, часто, неоціненого оточенням подвижництва. Бібліотека – це спосіб мислення, modus vivendi, це і пошук того шляху саморозвитку, який в античності називали «дозвіллям». За його словами, хто, як не бібліотекарі, у своїй місії найкраще переконають світ у потребі пізнання та читання, бо в скарбницях книгозбірень немає авторів, «з ким бесіда була б небезпечною, дружба – фатальною, пошана – витратною».