З нагоди відзначення в Україні Дня Гідності та Свободи 20 листопада в Науковій бібліотеці ЛНАУ відбувся круглий стіл. На зустрічі були присутні працівники НБ ЛНАУ.
Метою проведення заходу стало прагнення об’єктивно обговорити інформацію про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддати належну шану патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
Розпочався захід вітальним виступом директора НБ О.Т. Куцин, після чого присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні та учасників АТО, які загинули, захищаючи нашу країну. Далі слово було надано заступнику директора НБ М.А. Грицевич, завідувачу інформаційно-бібліографічного відділу С.В. Шафранській, завідувачу відділу комплектування та обробки наукової літератури І.С. Амізян та завідувачу відділу обслуговування читачів Б.В. Гутей, які висловили власні думки щодо значення слів «гідність» та «свобода».
В рамках заходу спільними зусиллями працівники Наукової бібліотеки підготували тематичну книжкову та фотовиставку, намагаючись передати важливу інформацію про доленосні події в Україні в період 2013–2014 рр.
Захід пройшов конструктивно та плідно. У виступах учасників круглого столу звучала тематика, яка актуальна сьогодні – це свобода, незалежність нашої держави і те, що молодь несе відповідальність за своє майбутнє та доля країни в їхніх руках, їх небайдужість є запорукою сталого та прогресивного розвитку України.