Основне завдання сучасної бібліотеки закладу вищої освіти полягає у постійному вдосконаленні традиційних і запровадженні нових форм і методів діяльності.
НБ ЛНАУ, як Головна бібліотека Львівського територіального об’єднання сільськогосподарських бібліотек, здійснює координацію діяльності з усіх напрямів бібліотечної роботи: формування фондів, інформаційно-бібліографічного обслуговування користувачів, науково-дослідної діяльності.
30 листопада 2020 р. відбулося чергове засідання Методичної ради Наукової бібліотеки, на якому обговорювались питання науково-методичної роботи, яку в звітному році бібліотека здійснювала шляхом організації та проведення нарад та семінарів, круглих столів, надання фахової консультативної допомоги бібліотекам об’єднання.
Аналізуючи діяльність бібліотек об’єднання, директор НБ О.Т. Куцин зазначила, що бібліотеки служать інформаційною основою науково-освітнього процесу та є його культурно-просвітницьким центром. Звернула особливу увагу на питання вдосконалення форм і методів науково-методичної роботи в сучасних умовах.
Ознайомившись зі статистичними показниками діяльності бібліотек об’єднання, заступник директора М.А. Грицевич звернула увагу на проблемні питання щодо формування фондів, матеріально-технічної бази та наголосила, що особливої уваги заслуговує культурно-просвітницька діяльність бібліотек фахових коледжів ЛНАУ.
На основі вивченого та узагальненого досвіду роботи бібліотек-учасниць методоб’єднання будуть розроблені рекомендації та пропозиції щодо покращення їх діяльності.