21 листопада 2013 року, за кілька днів до укладання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, український уряд радикально повернув курс держави від євроінтеграційного до курсу, спрямованого  на розвиток співпраці з державами-членами СНД.
30 листопада 2013 року обурена таким рішенням уряду молодь виходить на Майдан Незалежності у Києві, всіляко підкреслюючи мирний характер своєї акції. Невдоволення підтримують по всій Україні. Це був початок Революції Гідності. Та злочинна влада вчинила замах на мирний протест і на декларовані цими молодими людьми загальноєвропейські цінності. Десятки протестувальників були жорстоко побиті спецпідрозділами міліції і у важкому стані потрапили до лікарень, а доля багатьох з них невідома і до сьогодні.
Події 30 листопада стали переломним моментом в українських подіях кінця 2013 року, змістивши акцент протестів із проєвропейського на антиурядовий. Два місяці мирних протестів завершились злочинним наказом тодішньої влади на чолі з Януковичем зробити «зачистку» Майдану, застосувавши зброю. Події у Києві 18-20 лютого  2014 року стали найбільш драматичним етапом революції: в центрі міста розгорнулись справжні бої, тисячі людей були поранені і майже 100 вбито снайперами та бійцями спецпідрозділів міліції. Кров цих людей стала вироком для  злочинної диктатури. Ця «Небесна Сотня» своїм життям викупила свободу для мільйонів українців і дала шанс збудувати нову демократичну правову державу.