19 травня 2021 р. Наукова бібліотека ЛНАУ, як головна бібліотека Львівського територіального методичного об’єднання сільськогосподарських бібліотек, провела засідання круглого столу на тему «Комплектування бібліотечних фондів: книжкові та інформаційні ресурси». На засіданні було розглянуто наступні питання:

- актуальні питання комплектування бібліотек навчальних закладів;

- стан формування, зберігання та використання фондів у бібліотеках об’єднання.

Повноцінний і якісний склад фонду бібліотеки є основою належного й оперативного бібліотечно-бібліографічного та інформаційного обслуговування користувачів відповідно до їхніх інформаційних запитів. Одними із найактуальніших завдань НБ ЛНАУ є питання формування, вдосконалення структури, способів ефективного використання та збереження інформаційних ресурсів.

У своєму виступі Л.А. Пинда звернула увагу на особливості комплектування електронними та друкованими виданнями фонду НБ ЛНАУ, охарактеризувала джерела комплектування, проаналізувала доцільність використання зовнішніх електронних ресурсів (наукометричних баз даних, електронної бібліотеки ЦУЛ) та видань, підготовлених викладачами ЛНАУ.

О.Т. Куцин проінформувала про актуальність формування фонду електронних документів як одного із завдань, що вирішуються в процесі створення наукової електронної бібліотеки. Наголосила на необхідності промоційної діяльності бібліотек з метою популяризації фондів у контексті розвитку цифрової освіти.

Керівники бібліотек об’єднання обмінялися досвідом щодо актуальних питань формування, використання та популяризації фондів.