Бібліотека – це місце роботи і храм думки, і науково-дослідницький центр, і вища школа, і місце високих радощів, світ розуму й очей
(М. Реріх)

Історія Наукової бібліотеки Львівського національного університету природокористування пов’язана із заснуванням Рільничої школи в Дублянах у 1856 р.
За 166 років свого існування бібліотека пройшла шлях від маленької установи до сучасного інформаційного та культурного центру – невід’ємної складової освітнього й наукового життя університету.
У 1977 р. на базі книгозбірні створено об’єднання сільськогосподарських бібліотек Львівської області, до якого ввійшли 12 галузевих бібліотек: науково-дослідних інститутів (три), дослідних станцій (дві), вищих і середніх навчальних закладів (шість), а також відділ сільськогосподарської літератури Львівської обласної наукової бібліотеки.
Сьогодні Наукова бібліотека ЛНУП за обсягом, унікальністю та цінністю своїх фондів є однією з найбільших галузевих книгозбірень у Західній Україні.
З нагоди професійного свята у Науковій бібліотеці ЛНУП організовано виставку-експозицію «Бібліотека – спільнодія для твоєї мрії!».