З’єднавши барви неба і землі
Через століття, сміло навпростець,
Зібравши в торбу радості й жалі,
Іде до нас із вічності митець.
І. Пазин

16 лютого, напередодні Дня рідної мови, в Науковій бібліотеці відбулася творча зустріч з поетом, Заслуженим діячем мистецтв України, володарем світового рекорду з читання авторської поезії, автором багатьох поетичних збірок Іваном Пазином.
З вітальним словом виступив проректор з навчально-виховної роботи Юрій Дубневич.
Директор НБ Марія Грицевич презентувала життєвий і творчий доробок талановитого митця і людини, яка творить добрі справи. Іван Дмитрович – батько двох синів, яких виплекав, зростив у любові до України. Один з них, Тарас, віддав найдорожче – своє життя – за рідну землю, за свободу, за друзів. А це – найвище мірило сутності Людини у цьому світі.
Іван Дмитрович висловив щиру вдячність ректору ЛНУП В. Снітинському за надану можливість поспілкуватись, зустрітись в стінах нашого університету, в якому йому довелося працювати.
З трепетом і душевним неспокоєм поет дарував присутнім свої вірші. В кожному його слові бриніла любов, оповита сумом і ніжністю, теплим спогадом про сина – його небесного ангела-охоронця.
Кожен рядок прочитаного вірша засвідчує неабиякий талант автора-поета з Божої ласки, поета-людинолюба, патріота, чия громадянська лірика пронизує душу кожного українця, бо звучать у ній найболючіші проблеми сьогодення, бо палахкотить кожне слово у ній невимовної сили любов’ю до свого, рідного – батьківського дому, родини, друзів, мови, України.

Поетом бути – то нелегка ноша,
Вона з народом у найважчі дні,
Їм дана в дар велика ласка Бога
Світити серцем в рідній стороні.

Зустріч з поетом подарувала чудову нагоду душевного спілкування викладачів, студентів, працівників НБ з великим оптимістом, майстром пера і життєлюбом. Сподіваємось, що спілкування з Іваном Пазином не залишило нікого байдужим, торкнулося кожного серця. Завжди тішить, коли слова будять Боже, що зачаїлось десь у закутках душі, бо це справжній дотик до вічного і сокровенного, вистражданого, виболілого, пережитого.