Свою Україну любіть.
Любіть її… во врем’я люте,
В остатню, тяжкую мінуту
За неї Господа моліть.

Т.Г. Шевченко

 Тарас Шевченко залишив нам неоціненні духовні надбання – твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до України, кликав сильних на подвиги, уселяв у слабких надію й віру.
Живе і завжди актуальне Шевченкове слово стало найважливішим і нетлінним складником духовного єства української нації. Шевченка не лише вивчають, присвячують йому нові дослідження і твори, ним живуть.
Сьогодні, в час війни, особливо відчувається дух незламного поета, чий голос крізь віки закликає кожного українця до боротьби за волю України.
Українська нація житиме доти, доки над світом звучатиме слово Шевченка.

З іменем Шевченка на вустах:

1. Тарас Шевченко, якого ми не дочитали: www.facebook.com
2. Зі святим ім’ям Шевченка (митці-лауреати Національної премії України ім. Т.Г. Шевченка): Лауреати Шевченківської премії за роками (Вікіпедія).
3. Шевченко-художник: taras-shevchenko.in.ua
4. Літературна спадщина Великого Кобзаря: litopys.org.ua/links
5. Сайт, присвячений Тарасу Шевченку: taras-shevchenko.in.ua
6. Вшанування пам'яті Т.Г. Шевченка (Вікіпедія).
7. Указ Президента України № 257/2012 Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка
8. Кабінет Міністрів України. Розпорядження від 2-го березня 2011 р. №167-р. Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка та 150-річчя від дня його перепоховання.
9. Постанова Верховної Ради України Про підготовку та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
10. Кабінет Міністрів України. Розпорядження від 30 червня 2010 р. №1282-р. Про затвердження нового складу Організаційного комітету з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка та 150-річчя від дня його перепоховання.

Запрошуємо всіх викладачів, студентів, співробітників університету ознайомитися з матеріалами книжкової виставки «Встане правда! Встане воля!», яка експонується в читальному залі Наукової бібліотеки.